Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le ha szeretek...

Hogyan fogyjak le ha szeretek sokat enni?

Figyelt kérdés
2022. okt. 17. 16:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Ha szeretsz nagy adagokat enni, akkor szerintem erre egy jó módszer létezik: időszakos böjt.

Gondolj csak bele, ha nem azzal szenvedsz, hogy elosztod az étkezéseid napi 5-6 kis mini adagra, hanem helyette megeszel egy max. két adag kiadós, de tápanyagban gazdag ételt, mennyivel jobban érzed magad.

Javaslom, hogy olvass utána ilyen sztoriknak a neten. Sok, hozzád hasonló helyzetben lévő ezzel a módszerrel fogyott le. Ez egy teljesen valid, műkődő módszer, amelynek más pozitív egészségügyi hatásai is vannak.

(Szak)irodalom:

- Jason Fung: Az elhízás titka (idén jelent meg magyarul, angolul Obesity Code címen találod)

- Michael Mosley: Okos Belek

- A Tökéletes Diéta (ebben a böjtről és tápanyag gazdag étkezésről találsz leírást)

- Étkezéshez tippek: Mindenmentes Nóri szakácskönyvei, TÉNÉ receptek a neten (ezekhez belátásod szerint hozzáadhatsz valami állati fehérjeforrást, de kiindulási alapnak jó), esetleg keto-s szakácskönyvek (nyílván ezek is alapvetően teljesértékű feldolgozatlan ételekre épülnek, nekem egyik kedvencem a Will Cole féle Ketotarian, ami egy ilyen vega/vegán keto féle recepteskönyv - nyílván a vega vonal opcionális, de én alapvetően így táplálkozom)

+ Tippem: iktass be heti 1-2 "nyers"vegán napot, amikor csak zöldséget, gyümölcsöt eszel.

(Tudom, hogy ez már nagyon pszeudoscience-nek tűnik, és erre meg az IF-re tuti sokan kiakadnak majd, de alapvetően ezzel heti 1-2 alkalommal semmi gond nincs!!)

2022. okt. 18. 22:34
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Lowcarb. Viszonylag sokat eszem energiában, és mégis szépen lefogytam. Arra koncentrálj hogy mit eszel.

Próbálj olyasmit enni ami eltelít de kevés szénhidrát van benne, pl húsok, bizonyos zöldségfélék, zsiradék, olajos magvak, tojás, sajtfélék, egyéb tejtermékek.

2022. okt. 19. 00:16
 13/18 anonim ***** válasza:
72%

Az legalább korrekt, hogy a szakirodalmat csak zárójelbe tette a 13as. Mert az összes felsorolt irányzat csak a nőklapja szintjét üti meg. keto, IF, Téné egyik sem jobb mint a 90 napos diéta vagy bármelyik másik baromság.

Kiegyensúlyozott étrend, a szokások megváltoztatása és kalóriadeficit. Ennyi. Varázslat nincs.

2022. okt. 19. 05:17
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Az IF-es vagyok.

Amit te is írsz:

1. kiegyensúlyozott étrend - TÉNÉ/Teljesértékű ételek fogyasztása és ezek komplettálása igény szerint állati fehérjével.

2. Szokások megváltozása: befejezni a nassolást és az egész napos evést -> IF: a napi étkezéseidet 1-2 alkalomra redukálni, hogy az emésztő és endokrin rendszernek legyen ideje regenerálódni és feldolgozni a bevitt tápanyagot.

Nem értem miért lettem lepontozva! Nem azt mondtam, hogy csináljon minden héten heti 5 nap vízbőjtkúrát, de fogjátok már fel, hogy egy 16:8-as rendszer állati szépen és egészségesen bevezethető a mindennapokba, és kitartással látványos eredményt hozhat. Semmi radikalitás és tudományos-ellenesség nem volt a válaszomban.

Nagy étkű embereknél pedig egy jó megoldás. Mivel lenne ez rosszabb mint az, hogy egyél napi 6x mini adagokat, amiket aztán ugyse fog tudni betartani?! Mert igen, a napi 6x evés még menne, de hosszú távon a kis adagokban való étkezéshez nem igazán lehet hozzászokni.

Én pl. nem tudnék. Persze van aki erre esküszik...

2022. okt. 19. 12:19
 15/18 anonim ***** válasza:

Én is szeretek sokat enni, mégis tartom a súlyomat.

Nem kompenzálok, eszek, amit kívánok, de heti 2-3x eljárok futni (4-5 km-t), hétvégente amikor kedvünk van túrázunk, nyaranta úszok.

Télen korizok.

Nem tudom, mennyit mozgok össz, de napi egyórát biztosan. Nem megszállottan, és az sem érdekel, ha kimarad, de szeretek a természetben lenni.

2022. okt. 19. 15:51
 16/18 anonim ***** válasza:
42%
Mennyi negatív ember jár ide... Lepontoznak, de azt sem tudják miről beszélek... 20 kilót fogytam ketogén diétával, és ismerek sok embert akik szintén így fogytak sokat. Lehet röhögni, de ki is lehet próbálni, aztán röhögni...
2022. okt. 19. 19:28
 17/18 anonim ***** válasza:
16. Hagyd, nem kell vele foglalkozni. Én is lefogytam elég sokat, lowcarb életmóddal, viszonylag magas energiabevitel mellett, mégis le van pontozva. Ezeknek ennyi örömük van az életben.
2022. okt. 19. 19:31
 18/18 anonim válasza:

Ha komolyan gondolod, akkor javaslom az időszakos böjtöt. Van egy jó facebook csoport is, ott láthatsz sorstársakat.

Szóval egyél amennyit akarsz, de csak egy bizonyos időablakban- 8 óra- és 16 órán át viszont ne egyél.

Esetleg e mellé sportolj is.

Más ötlet, hagyd el a cukrot, kenyeret.

2022. nov. 6. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!