30 éves lettem idén, eddig bármit ehettem nem híztam, az lehet hogy a korral jön már?
30 felett igen, kicsit lassul az anyagcsere, főleg, mert már nem épülnek olyan könnyen az izmok, sőt, könnyebben tűnnek el, ha nem edzel. Ezen felül nyilván sok változás áll be a hormonjaidban, főleg, ha már szültél is.
Kevesebb evés helyett én inkább javasolnék egy kicsit aktívabb életmódot. Az izomzat megtartása, fejlesztése az idő előrehaladtával egyre fontosabb, hogy egészséges és mobilis maradj.
"Most meg ugyanannyit eszek mint eddig és csak hízok."
Attól még, mert szemre vagy érzésre ugyannyit eszel, mint eddig, még nem biztos, hogy kalóriára pontosan is ugyannyit eszel, márpedig fogyás/hízás szempontjából utóbbi a mérvadó. Az meg teljesen normális, hogy az emberi szervezetnek a kor előrehaladtával, szülés után, fizikai aktivitás csökkenése után (stb.) változik a napi kalóriaszükséglete, ezáltal az a kalóriabevitel, ami eddig súlytartásra volt elég, az most már többletet jelent és hízást eredményez. Tölts le egy telefonos kalóriaszámláló alkalmazást, és egy-két hónapig menedzseld a kalóriafogyasztásod.
"eddig bármit ehettem nem híztam"
Ja, hogyne. Az ilyen emberekről persze mindig kiderül, hogy 3 db salátalevélen élnek. Ha te is annyit ennél mint én, gyanítom hogy te is 125 kg lennél pubi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!