Hogyan csináljam ? Mit tegyek ?
Sziasztok,
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nemsokára itt van a karácsony és szeretnék jól kinézni az ünnepi ruhámban de legfőkeppen a bőrömben.
60kg vagyok és December 16-odikáig leszeretnék fogyni 5kg.
A célom ugyanis 55kg.
2,5 évvel ezelőtt nagyon ügyesen lefogytam kalóriadeficittel és edzéssel.
Én nagyon izmos típus vagyok, súlyokkal dolgoztam és még izmosabb lett például a lábam és a felső testem nagyon férfiasan nézett ki. Egyáltalán nem tetszettem magamnak ezért abba hagytam az edzést.
Most decemberig inkább szálkásodni szeretnék.
Annyi a baj hogy el sem tudom mondani hányszor próbáltam lefogyni de valamiért van egy nagyon rossz szokásom.
Sokszor amikor unatkozom ( legfőképpen este ) mindig úgy érzem hogy éhes vagyok. Nagyon sokan ajánlották már hogy ilyenkor igyak egy nagy pohár vizet, de nem segít.
Szerintetek hogyan tudnék ennyit lefogyni December 16-odikáig?
Mit kell hogy tegyek ?
Ha tudnátok precízek lenni azt nagyon megköszönném !
És van e valami tippetek, mit tudnék csinálni ezzel az állandó esti evéssel.
Bármit amit esetleg fontos információt kihagytam a fogyással kapcsolatban amit tudnotok kell, akkor csak szóljatok és gyorsan leírom.
Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek !😊
Őszintén szólva, nem is értem most akkor mire vagy kíváncsi?
Le is írtad a fogyás egyszerű elméletét: Kalóriadeficit.
A szálkásítás már kicsit más téma. Naturál hobbi kondis szinten biztos vagyok benne, hogy te semmit se szedtél ezért is teljesen felesleges komolyan venni ezt a szálkásítás-tömegelés dolgot. Annyit csinálsz, hogy 200-300 kcalt levonsz a szükséges keretből, és megpróbálsz a testtömegednek megfelelően 1.5-2g/kg fehérjét bevinni.
Egyébként meg nem a nagy izomtömeg miatt láttad magad férfiasnak, hanem valószínűleg szálkás voltál. 55-60kg-val nem igazán lehet az ember izmos.
Ezt nem rossz indulatból mondom, de ha most nagyon neki állsz szálkásítani, akkor lehet, hogy pont a régi állapot fog visszatérni és nem fog tetszeni amit látsz.
A szálkásításhoz nem tudok hozzászólni.
A kaloriakereted úgy oszd be, hogy estére hagyj pár száz kalóriát amit még ehetsz. Próbáld meg kitolni időben a vacsorát. Így ehetsz este és keretben maradsz.
Úgy tűnik mindennel tisztában vagy. Innen csak akaraterő
Az esti falásrogamnak okai lehetnek ha nappal nem edzel eleget vagy nem miosegien (rost folyadek, feherje)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!