Lehet-e ebből komolyabb eü-i gondom?
Korábban évekig 800 kcal-on voltam és brutális falásrohamaim lettek tőle rendszeresen. Ma már annyival jobb a helyzet hogy havonta nagyjából 2 alkalommal tör rám. Már 1500 kalórián vagyok és nem is szoktam éhezni, jókat is eszem. Lehet abból komolyabb problémám hogy egy ideig 1500 kalórián vagyok aztán sokkolom a szervezetem 5000 kalóriával?
Én tényleg próbálok jól lenni, de a szüleimmel élek és iszonyatosan megnehezítik ezt az egészet.
A kettes úgy értette, hogy a már meglévő evészavarodat is tovább erősíted ezzel az 5000 kalóriával..
4-5kg-ot szeretnél leadni, de beiktatnál 5000 kalóriás napokat? :D Valahogy nem jön ki a matek nekem.
Mi lenne, ha fokozatosan emelnéd a kalóriádat?
De a kérdésed is értelmetlen, mert a lényeg nem derül ki, azaz, hogy miért akarsz ilyet csinálni?
Már étkezési zavaros vagy, és ha 1500 kcalon falásrohamaid vannak, akkor nem eszel eleget.
Binge-elés helyett lőj be egy neked megfelelő étrendet, ahol nincsen ez a késztetés, mert addig nem leszel jól.
#4: Félreértetted a kérdést. Eszem ágában sincs beiktatni 5000 kalóriás napokat. Pont hogy megszüntetni akarom. A kérdésem pedig az, hogy alakulhat-e ki ettől pl. cukorbetegség vagy más betegség?
#5: Az étrendem megfelelő számomra, de problémásabb napokon nagyon nehéz megállnom, hogy ne kóstoljak bele a családom ételeibe, nasikba amik mindig ott vannak előttem. Ha pedig elkezdem, nem tudok leállni.
6# Most már értem.
Nem hinném, hogy bármi problémád lenne ebből, viszont falásrohamod lehet attól is, mert keveset eszel. Nem tudom hány kg vagy és milyen magas, de 1500 kalória továbbra is kevés.
Lehet, hogy kevés az 1500 kcal, nem derül ki, hogy milyen magas, milyen nemű hány kiló vagy. Ez esetben simán az éhségtől is lehetnek falásrohamaid. De az is lehet, hogy a szüleid tukmálják a kaját, zsarolnak, te pedig azt tanultad meg, hogy ne mondjál nekik nemet, mert akkor megharagszanak. Ez sem derült ki eddig. Vagy önbizalomhiányos vagy, nem hiszed el, hogy elérheted a cél-súlyt, és tudat alatt szabotálod a folyamatot. Vagy rég nincs rajtad 1 deka felesleg sem, csak nem vagy izmos, ezért hájasnak látod magadat.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!