Korrigáltam vajon?
#6 az, hogy egy nap alatt nem lehet meghízni csak részben igaz. De előre kiemelem, mielőtt a kérdező félreértené, 2000 kcal valóban nem vészes, nekem is kb annyi a szintentartó kalóriám, pedig 50 kg vagyok. Viszont, ha egész héten enyhe deficitben vagy, és van mindig egy nap, amikor megeszel étkezésenként 1000 kcal-t, és van 3-4 étkezésed, az tönkreteheti a fogyást, sőt, hizáshoz vezethet. Ezért problémás a csalónap. Egy szintentartó csalónap viszont teljesen rendben van. Nem kell "ledolgozni", meg másnap büntetni magad. Még a fenti túlevésnél sem. Az ilyesmi sokszor arra jel, hogy túl alacsony a bevitel, vagy olyan ételeket vonsz meg magadtól, amiket néha, moderáltan engedned kéne, mielőtt elfogy az akaraterőd, és feladod a diétát.
Abban maximálisan egyetértek, hogy a számolás hasznos, de idővel el kell engedni, és nem szabad hagyni, hogy étkezési rendellenességig fajuljon. Meg kell ismerni az ételeket, megtanulni a kalóriákat szemre becsülni. Ami nehéz, és monitorozni kell a súlyt alkalmanként. Én pl most számolgatás nélkül szálkásítok. Tudom, miket eszek általában, amiket tudok nélkülözni, vagy moderáltabban tudok enni egy ideig, hogy csökkenjen a súlyom, és tudom, miből kell többet ennem, hogy így is jól lakjak, és fel se tűnjön a deficit. Ehhez, mint mondtam kellett a számolás, kellett a korrekció, és a saját testem visszajelzései.
Utószó: ne aggódj kérdező, ne hajtsd túl magad. Figyelj oda, de ne legyél túl görcsös, és ne akard büntetni magad. Az ilyesmi vezethet sajnos ahhoz, hogy egészségtelen kapcsolatot alakítasz ki az ételekkel, aminek súlyos következményei lehetnek.
Ezzel vigyázz, mert az étkezés utáni bűntudat amid volt és az étel kompenzálása (amit csináltál) az étkezési zavar jele.
És mi az, hogy este nem eszel? Miért? :D Semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!