Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Korrigáltam vajon?

Korrigáltam vajon?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma sikerült 1951 kalóriát bevinnem, de mivel elborzadtam ezen ezért magamhoz képest többet tornáztam, amivel elvileg 549kalóriát égettem el, tehát most lényegében ha nagyon pontos akarok lenni 1402 kalóriába vagyok, vagy ez most hogy működik? (Nyilván tudom, hogy semmi nem pontos, de a leírtak alapján ennyi?)
2022. júl. 23. 15:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Ha lefutottad a maratont, akkor lehet, hogy ennyit égettél. Ha csak az órád mért ennyit, miközben sétáltál, akkor inkább 200kcal az az égetés. De még előttünk a fél nap, mi lesz a vacsora?
2022. júl. 23. 15:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudod, hogy egyetlen napon nem múlik semmi? A korszerű tanulmányok kollektíven egyetértenek abban, hogy fogyás szempontjából a HETI összkalória-bevitel számít, nempedig egyetlen nap bevitele.
2022. júl. 23. 15:47
 3/11 A kérdező kommentje:
Sajnos van rajtam pár kg súlyfelesleg, gondolom hogy egy 50kgs és egy 85kgs nem fog ugyanannyit égetni, egyébként este sosem szoktam enni. Nem sétáltam, ugróköteleztem meg kardiótornáztam videókra :D
2022. júl. 23. 15:49
 4/11 A kérdező kommentje:
2-es, tudom, hogy egy nap nem oszt nem szoroz, de nagyon bántott volna ha ez így marad, ezért inkább tornáztam
2022. júl. 23. 15:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezen a mentalitáson legyen túl. Ilyen esetekben nem kell megbüntetned magad. Élből a fogyás folyamatát nem büntetésként kéne felfogni. Ilyen emberek szoktak nagyon komoly étkezi zavarokról és testkép zavarokról beszámolni.
2022. júl. 23. 16:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Most kitudja, hogy valójában mennyit égettél, de ha mondjuk tényleg 549-et, akkor igen, tulajdonképpen pont ott vagy, mintha 1402 kalóriát ettél volna és amellé nem edzettél volna. Viszont! Tényleg nem szabadna büntetni magadat. Egy nap alatt nem lehet meghízni, szóval ha az ember itt-ott többet eszik, nem tragédia. Sőt, az 1951 kalória az alapból nem olyan sok, nekem kb. akörül van a szintentartó kalóriabevitelem. Szóval nem tudom a magasságodat, súlyodat, de valószínűleg az az 1951 nem is olyan durva bevitel magadhoz képest sem, szóval na, azért nem olyan, mintha 4000 kalóriát betoltál volna. Ne érezd rosszul magad miatta, egy picit többet ettél, ennyi. Szerintem a kalóriaszámlálás tök jó módszer amúgy, én is ezzel fogytam sokat, viszont ez a baj ezzel, hogy simán kialakulhat egy étkezési zavar. Mármint az ember folyton látja a számokat, látja pontosan, hogy hány kalóriával evett többet, mint kellett volna, aztán pedig rosszul érzi magát, és rosszabb esetben megbünteti magát, és próbál pont annyi kalóriát ledolgozni. Ez nem jó. Nyilván ha az ember elakarja élni a kitűzött célját, akkor meg kell próbálni betartani az a kalóriamennyiséget, viszont ha néha nem sikerül, akkor semmi baj, semmi sincs veszve, holnap már egy új nap lesz, majd holnap jobban igyekszel betartani.
2022. júl. 23. 18:43
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad ezt.:)
2022. júl. 23. 19:09
 8/11 anonim ***** válasza:
41%

#6 az, hogy egy nap alatt nem lehet meghízni csak részben igaz. De előre kiemelem, mielőtt a kérdező félreértené, 2000 kcal valóban nem vészes, nekem is kb annyi a szintentartó kalóriám, pedig 50 kg vagyok. Viszont, ha egész héten enyhe deficitben vagy, és van mindig egy nap, amikor megeszel étkezésenként 1000 kcal-t, és van 3-4 étkezésed, az tönkreteheti a fogyást, sőt, hizáshoz vezethet. Ezért problémás a csalónap. Egy szintentartó csalónap viszont teljesen rendben van. Nem kell "ledolgozni", meg másnap büntetni magad. Még a fenti túlevésnél sem. Az ilyesmi sokszor arra jel, hogy túl alacsony a bevitel, vagy olyan ételeket vonsz meg magadtól, amiket néha, moderáltan engedned kéne, mielőtt elfogy az akaraterőd, és feladod a diétát.

Abban maximálisan egyetértek, hogy a számolás hasznos, de idővel el kell engedni, és nem szabad hagyni, hogy étkezési rendellenességig fajuljon. Meg kell ismerni az ételeket, megtanulni a kalóriákat szemre becsülni. Ami nehéz, és monitorozni kell a súlyt alkalmanként. Én pl most számolgatás nélkül szálkásítok. Tudom, miket eszek általában, amiket tudok nélkülözni, vagy moderáltabban tudok enni egy ideig, hogy csökkenjen a súlyom, és tudom, miből kell többet ennem, hogy így is jól lakjak, és fel se tűnjön a deficit. Ehhez, mint mondtam kellett a számolás, kellett a korrekció, és a saját testem visszajelzései.

Utószó: ne aggódj kérdező, ne hajtsd túl magad. Figyelj oda, de ne legyél túl görcsös, és ne akard büntetni magad. Az ilyesmi vezethet sajnos ahhoz, hogy egészségtelen kapcsolatot alakítasz ki az ételekkel, aminek súlyos következményei lehetnek.

2022. júl. 24. 09:05
 9/11 A kérdező kommentje:
Koszonom neked is ezt, hogy leirtad! :) igyekszem nem buntetesnek felfogni, es nem buntetni magam, ha neha ilyenre sikerul egy napom, mensi elott sajnos mindigis jobban kivantam az etelt :( De azert remelem, hogy nem most fogok megint ilyenen gorcsolni :D
2022. júl. 24. 12:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezzel vigyázz, mert az étkezés utáni bűntudat amid volt és az étel kompenzálása (amit csináltál) az étkezési zavar jele.

És mi az, hogy este nem eszel? Miért? :D Semmi értelme.

2022. júl. 25. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!