Milyen lehet az élet közel 50-es BMI-vel?
Egyik távoli ismerősöm inspirálta a kérdést, aki elmondása szerint 165 cm és 135 kg, így közel 50-es a BMI-je. Ő jól érzi magát a bőrében, van köztetek valaki, aki volt, vagy most is ilyen BMI-vel bír?
Hogy bírtátok a mindennapos feladatokat, a pár km-es sétákat, a lépcsőket stb? Mennyit ettetek?
A rekordom 36-os bmi volt, 170cm és 106kg. Igazából, ha őszinte szeretnék lenni, akkor én fizikailag nem voltam annyira rottyon. Elég jól bírtam minden sportot, nem volt probléma.
Jártam focizni majdnem minden nap, és elég jól is ment. Viszont én azért változtattam, mert nem tudtam kb. tükörbe nézni és egy elég rossz testképzavarban voltam. Azt hittem, hogy normális a súlyom és csak egy kicsit vészes a dolog, de nem.. (Most is van testképzavarom, 79kgsan, viszonylag sok izommal, de most épp a másik irányban van a dolog, mert nem vagyok így sem elégedett.. :D)
Elég sokat ettem, suli után bezabáltam, este is gumicukor+puszedli kombó, volt, hogy 2 chips egyszerre, szóval tényleg brutál volt..
Nekem 40-45 körül volt a legmagasabb BMI értékem még nagyon fiatalon.
-Nekem jellemzően a hátam és a derekam fájt állandóan.
-Lépcsőzést "bírtam", de csak akkor ha meg tudtam állni pihenni egy vagy két emeletenként. De 4 emeletnél többet én sem lépcsőztem soha.
-A sétát bírtam és szerettem is, de csak rövidtávon. Ha lesétáltam egy nap 4-5 km-et akkor az biztos hogy a következő napokban ki kellett ezt pihennem mert annyira kimerített.
-Futni egyáltalán nem tudtam, csak akkor próbálkoztam vele amikor futni kellett a busz után 😁 De ez is ilyen gyors séta-lassú kocogás között volt kb, és mindig teljesen kifulladtam egy fél perc ilyen futás után is.
-Hogy ha mozogtam mindig dőlt rólam a víz, független a mozgás intenzitásától. Tehát, 5 perc séta után is patakokban folyt rólam a víz, egyébként pont emiatt örök félelmem volt kövérként hogy vajon más embereknek büdös vagyok-e, az izzadás miatt.
-Illetve elég kényelmetlen volt számomra ekkora túlsúllyal már csak létezni is. Nagyon sok kínos szituációt köszönhetek a kövérségemnek, gondolok itt arra hogy buszon nehezen fértek el tőlem az emberek, sok helyet foglaltam, egyebek.
Étkezést tekintve elég rossz étrenden voltam, napi 2X normál étkezés, délutántól késő estig pedig folyamatos nassolás. Szerettem az üdítőket, energiaitalokat is, sokat ittam azokból is. Kíváncsiságból feljegyeztem Kalóriabázisban mennyit ettem egy átlagos héten, úgy 2600-4000 kcal-os érték közt jöttem ki mindig, ami hatalmas többletet jelent, és így egyáltalán nem csodálkozom hogy hogy lettem akkora ✨😁
Nekem 55-ös bmi m volt.(175cm/170kg). Hogy milyen volt vele az élet? Ha csak a munka vs otthon lenni a párommal kombót nézzük akkor nem volt vele baj, mert pl a munkahelyem sincs messze, és kb egész nap ülök, és otthon is jól éreztem magam.
De ha minden mást is nézni kell akkor már elég rossz. Fáradékonyság, mindennapi fájdalmak, fokozott izzadás kisebb mozgás hatására is, + fokozódó fájdalmak stb, nehezen kaptam magamra nadrágot, ha igen azok darabja 10-11 ezer ftba került, ami pár hét alatt a combomnál szét is kopott, tehát anyagilag se volt könnyű.
A szociális életemet nem nagyon érintette a dolog mivel eleve mindig introvertált voltam, és most is az vagyok, a lefogyás után is, merthogy azóta már lefogytam, 21-es bmire ( 67kg). Nem szeretek sűrűn eljárni, továbbra sem szeretek emberek közt lenni. Annyit bántottak már életemben a külsőm miatt, hogy amennyire lehet, kerülöm az embereket. Szerintem ez már nem is fog változni. Így nőttem fel, ez lett belőlem.
Az a helyzet, hogy 5 kg meg 50 kg fogyás is ugyanúgy megy: megfelelő étrend, plusz testmozgás...
Ha megtalálod az étrendet, ami neked jó, és hosszú távon (a.k.a. örökre) tudod tartani, és főleg még ha azt a testmozgást is, amit szeretsz csinálni, akkor sínen vagy. Már csak ki kell tartani mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!