Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért hízok, ha alig eszem?

Miért hízok, ha alig eszem?

Figyelt kérdés

Kb 1-1,5 hónapja próbálom összehozni a nyári alakomat, diéta, sport stb. Oké, tény és való, nem 100% egészségesen étkezem, de pl kerülöm a cukros italokat, és már kezdtem is látni magamban az álom alakot.Mostanába viszont kicsit megint mintha híztam volna. Erre rátett egy lapáttal, hogy tegnap volt egy "csaló" napom, elmentünk a mekibe. Fél éve nem voltam, tehát nem,ez nem átlagos. Ma összesen egy tányér milánóit ettem, és mégis úgy nézek ki, mint aki terhes. 160 cm vagyok, és 50-53 kiló, bár most nincs a közelben mérleg, ezért nem tudom biztosan.

Bármi tipp/ tapasztalat hogy mitől lehet?

2022. jún. 9. 20:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%

A kalóriákat is számolod? Mert ha nem, a fogyásról pedig annyi fogalmad van, hogy "kerülöm a cukros italokat", akkor az "alig eszem" semmit nem jelent. Általában ez a kategória szokott az lenni, aki 700-800 kcal többletben van, pedig ő alig eszik. Ja, egyik nap megeszik 1600 kalóriát, másnak 3100 kalóriát.

Tölts le egy telefonos kalóriaszámláló alkalmazást, vegyél egy konyhai mérleget, aztán meglátod, hogy mennyi az annyi. Ha nem vagy kalóriadeficitben, akkor nem fogsz fogyni, márpedig ha nem számolod a kalóriákat, akkor soha nem is fogod tudni, hogy deficitben vagy-e, vagy sem. Szerintem olvasd el ezt a cikket:

[link]

2022. jún. 9. 20:41
 2/14 anonim válasza:
100%
160 centisen és 50 kilósan soványnak kéne lenned, nem vagy felpuffadva?
2022. jún. 9. 20:42
 3/14 anonim ***** válasza:
5%
A boldogságtól 😃
2022. jún. 9. 20:42
 4/14 A kérdező kommentje:
Számolom a kalóriákat, átlagosan 1400-1600 kalóriát viszek be egy nap, ezért nem értem mi a gond. De jogos amit írtál, köszönöm!
2022. jún. 9. 20:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A magasság/súly alapján sem vagy túlsúlyos. A terhes kinézet (nem lötyögő, hájas has, csak simán nagy) inkább puffadás lesz, amit okozhat valamilyen étel intolerancia, de bizonyos mértékben normális evés után, az sem kizárt, hogy csak túlreagálod.
2022. jún. 9. 20:49
 6/14 A kérdező kommentje:
2-es! Az a gond, hogy a testem minden részén átlagos vagyok, a hasamra megy minden "többlet" most hogy így elnézem, tényleg lehet inkább fel vagyok puffadva, lehet meg kéne látogatnom alami dokit, csak nem tudom ezzel hova mehetek...
2022. jún. 9. 20:50
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvoshoz menj, mindig hozzá kell menni először, ha probléma van. Ő majd továbbküld, ha úgy látja, ha esetleg valami olyasmi, akkor majd ad beutalót.
2022. jún. 9. 21:06
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Puffadsz, jó eséllyel gluténtől a leírás alapján.
2022. jún. 9. 21:16
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Halvány gőzöd nincs róla, hogy hízol-e, mert nem bírsz 4 ezer forintért beszerezni egy mérleget, de azért vádolod magad, hogy hízol. Hát nem hízol!
2022. jún. 9. 22:06
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem hízol - az csak a vízháztartás ingadozása, meg pláne egy mekis nap után, ahol csomó sót is ettél. A puffadás meg valamilyen étel-intoleranciától lehet. Ha pedig ennyi kilósan nem tetszik, ahogy kinézel, akkor szedj fel izmot, és máris formás leszel.
2022. jún. 9. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!