A bevitt kaloriabol levonhato az elegetett kaloria?
Figyelt kérdés
Szerintetek ha pl beviszek 1.500 kaloriat, es elegetek 600-at, azt nem lehet levonni, azaz akkor osszessegeben 900 “maradt a “testemben”, nem?
Mert En ugy tartom logikusnak, hogy hiaba vittem be, ha ledolgoztam.
2022. jún. 1. 09:58
1/8 anonim válasza:
Ha elégetted, akkor az el van égetve. Evidens, nem?
2/8 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm
2022. jún. 1. 11:17
3/8 anonim válasza:
Hát ha elégetsz belőle 600-at, akkor igen, tulajdonképpen 900 "marad bent". De amúgy ha ennyit elégetsz, akkor nem jó olyan keveset enni, az így nagyon kevés.
4/8 anonim válasza:
És szerinted a testednek nincs egy alap kalória igénye, amit akkor is elhasznál, ha kb semmit nem csinálsz?
5/8 anonim válasza:
Elméletben lehet. Dd a gyakorlatban minden kalóriaszámláló, app, okosóra és egyéb túlbecsüli az elégetett kalóriát. Nem is kicsit. Ráadásul egy ugyanolyan intenzitású ugyanolyan sport ugyanolyan hosszan más más kalóriát égethet más más napokon, mert fáradtsági szinttől is függ
6/8 anonim válasza:
Matematikailag sokféle műveletet el lehet végezni.
7/8 anonim válasza:
Ha elégeted, akkor igen, annyi marad a testedben. Viszont a testednek szüksége van bizonyos tápanyagokra, és abból is bizonyos mennyiségre, hogy egészségesen fejlődjön . Én pl 1000kcal alatt nem tartanám az összes megmaradt tápanyagot.
Illetve az izom, tud energiát felhasználni , míg a zsír nem, tehát minél inkább izmos vagy, a tested annál inkább igényli a táplálékot . Persze így annál többet is éget el.
Nem mindegy a körülmény . Ha nagyon érdekel, kérd személyi edző vagy dietetikus tanácsát .
8/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!:)
2022. jún. 1. 23:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!