Izmos has csak fogyással?
Rengeteg helyen olvastam, hogy hiába eddzek, ha van zsír a hason, akkor az izomzat nem fog látszani.
A helyzet, hogy nincs nagyon sok felesleg rajtam.
173cm/60kg vagyok.
Fogyni nem szeretnék, mivel nem szeretnék a fenekemből, melleimből veszíteni.
100-70-100 a csípő-derék-mell bőségem.
Tehát ezzel is elégedett vagyok, (mondjuk a mellbőségem a hátam miatt ekkora… 😂 mellem nincs nagy, de afenekem növelném tovább)
Tehát a lényeg, a felső hasam lapos és elég izmos, azonban az alhasamon van némi felesleg, nem sok, de van. Tehát hiába eddzek majd, fogyóznom kell, hogy megkapjam azt a hasat, amire vágyom? Illetve akkor azonban a fenékedzés az legyen mindemellett?
Bár nem vagyok a legtapasztaltabb testépítő, de elsősorban ne a fogyásra fókuszálj, a testzsír%-ot kell csökkenteni a szép, izmos hashoz.
Saját példámmal élve pár évvel ezelőtt 20% testzsírral voltam 48kg. És habár hiába tűntem kívülről egy csontváznak, apahasam volt. Jelenleg 64kg 9% testzsírral, sokkal elégedettebb vagyok.
Nyílván folyamatos edzés, és egy megfelelő étrend. Lehetőleg minél több fehérje, a szénhidrát-cukor-zsír fogyasztásra pedig fokozottan figyelj oda, érdemes lehet egy szakember megkérni az első pár hónap étrendével kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!