Kisgyerekes anyukák, nektek van időtök napi 5-10-20km-es futásra?
Nekem is része a futás az életemnek, nagyon szerettem, mint kikapcsolódás. Szerettem, hogy ebben az 1-2 órában rendezhettem a gondolataimat...
Amióta anyuka vagyok, otthoni futógépen edzek, mert családomnak bármikor szüksége lehet rám és az edzésem így is meg van, bár az 1-2 óra napi magány hiányzik, úgy érzem gyermekem kárpótol mindenért.
Mai tv-műsorban sztáranyukák (Szabó Zsófi, Nyári Dia) nyilatkoztak arról, hogy szeretnek futni, hogy félmaratont és egyéb versenyeket vállalnak be és hogy milyen szomorúak, amikor a gyerek hazahozza az oviból a betegségeket ami miatt, el kell halasztani a futást. Elgondolkodtam, talán túl sokat vállaltam a családdal, nekem is a saját érdekeimet kellene előtérbe helyeznem, megéri feladni ennyi mindent?
Futópadot akkor használom ha itthon van a párom, olyankor ő foglalkozik a gyerekkel. Heti egyszer eljárok zumbázni, akkor szintén a párom van a gyerekkel. Ha nincs itthon akkor tornázom a gyerek mellett. Mondjuk olyankor sokszor meg kell szakítani az edzést mert szomjas pisilni kell stb. de már 5 éves így megvárja míg egy egy sorozatot befejezek.
Én is dolgozom, mellékállásom is van, de szakítok időt a mozgásra. Nem érdekel ha nincs elmosogatva, majd megcsinálom utána. Változtattam a fontossági sorrenden.
Egyedül álló anya csak a gyerek mellett tud mozogni vagy van segítsége.
Maratonra nem úgy készül az ember, hogy naponta lefutja azt a 20 kmt.
5km meg megvan 30 perc alatt, fürdéssel együtt is 40, ha otthon gépen futok.
10 km esetében ez 1 óra+10 perc. Ennyinek bele kell férnie, mondd meg a férjednek, hogy ez van, nőjön fel ő is a feladathoz, mert képzelje: neki is a gyereke az a gyerek. Napi egy óráról beszélünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!