Derekam megroppant, valaha még fogok tudni súlyokat emelni 28-éves vagyok? Munkahelyi baleset volt a derekammal.
Ha szakszerű a rehabilitáció és nem volt súlyos a sérülésed, akkor valószínű igen.
Persze ugye nem derül ki, hogy csak egy rándulás volt-e vagy súlyosabb.
Ha orvosilag minden ok, akkor utólagosan szoktak gyógytornázni. Ez elég hosszadalmas és ezalatt szót kell fogadni az orvosoknak/gyógytornászoknak. De ha fokozatosan terheled ezt követően, akkor valószínű nem lesz gondod.
A mielőbbi felépülés érdekében (nekem anno csonttörést hozott renbde 6 helyett 4 hét alatt) sok d-vitamin és calcium bevitele jó. Ezek beépüléséhez viszont sok c vitamin is kell. Étkezésedbe iktass minél több tőkehalmájat és Omega3 zsírsavakat.
Nekem kezdődő porckorong sérvem volt,nem szakadt át.
4 hónap gyógytornával rendbe hoztam magam.Persze nagy súlyokkal már nem fogok guggolni,mint előtte és az edzéstervemet is át kellett alakítanom gerinckímélőre,de a fájdalom teljesen elmúlt.Ha esetleg fájna,végigcsinálom a gyógytornás mozdulatsorokat és teljesen elmúlik.
Munkahelyen is viselhettél volna súlyemelő övet,ha emelgetsz.Én régen is viseltem melóhoz,persze nevettek,meg lemunkakönnyítőztek,aztán az egyik srácnak a belei beleömlöttek a zacskójába emelésnél-heresérv-,utána mindenki kapott egy övet,amit én készségesen 2xeres áron beszereztem.
én pl erőemelek, 71 kg vagyok, 20 éves, és 18 évesen sikerült megroppantanom egy porckorongot, de sérvem nem lett hála az égnek.
Csinálj hipernyújtást ha van hozzá pad, vagy ha nincs akkor földön hasalva hátrahajlítást, és erősödni fognak a gerinc menti izmaid, szépen megtámasztják majd és nem fog fájni se.
Kb fél év után újrakeztdem, és most 155kg-val húzok fel :)
Érdekesség hogy a kihagyás után nagyon gyorsan visszafejlődtem :D
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!