Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A KETO diétával le lehet fogyni?

A KETO diétával le lehet fogyni?

Figyelt kérdés
Látom vannak fent neten olyan receptek ahol bekell fizetni hogy megkapd ezt a KETO diéta alapot vagy mit ezek megérik? Le kellene adnom 12kilot egészségügyi okokból. Nem tudom hogyan is kezdjem el
2022. máj. 1. 12:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%

ezt a ket betegseget valamiert mindig keverem, bocsi! nem tudom miert

a lenyeg az hogy nem sulyvesztesre lett kitalalva

2022. máj. 1. 19:26
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
Előfizetni ilyesmire szimpla lehúzás. Nem kell semmi speciális élelmiszer ahhoz, hogy ketogén jellegű diétát csinálj. Van egy csomó ingyenes anyag a neten, nem kell túlbonyolítani. Az alapelv az, hogy a szénhidrátbevitelt csökkented, és a szükséges energia nagyobb részét zsírból és fehérjéből fedezed. Ha sok szénhidrátot eszel akkor a szervezeted arra áll rá, és nem fanyalodik rá a zsírra. Ha a szénhidrát jelentős részét zsírral helyettesíted, akkor a szervezet átáll a zsírbontásra. A zsírfogyasztás nem azt jelenti, hogy tömöd magadba a rosszminőségű zsírokat. A dolog működőképes, még úgy is ha nem esel szélsőségekbe.
2022. máj. 1. 21:23
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Le lehet fogyni vele, de nagyon szigorú, és nehéz tartani. A csalás sem ajánlott benne, mert ketózisból ki- be ugrálni nem jó.

Ha ketózni akarsz, előbb csinálj egy ideig lazább lowcarb diétát (napi 100g ch alatti bevitel). Elvonási tüneteid így is lehetnek, de talán kevésbé durvák, mintha napi pl 200 vagy több ch után amit korábban ettél, hirtelen, átmenet nélkül lemész 20-30grammra a ketózishoz.

Nekem még úgyis voltak elvonási tüneteim az elején, hogy csak lowcarb szinten maradtam.

2022. máj. 1. 23:49
 14/20 anonim válasza:
16%
Ajánlom a teljes növényi étrendet, nézz utána interneten esetleg. 🙂🌱
2022. máj. 1. 23:53
 15/20 anonim ***** válasza:
79%
14. Ennek semmi köze a kérdéshez.
2022. máj. 1. 23:57
 16/20 anonim válasza:
65%
Szerintem eggyel kezdjél, a keto egyszerre zavaró lesz.
2022. máj. 2. 04:24
 17/20 anonim ***** válasza:
6%

"Ha a szénhidrát jelentős részét zsírral helyettesíted, akkor a szervezet átáll a zsírbontásra."

Hogy mi van? Zsírt akkor fog bontani a szervezet, ha a szükségesnél kevesebb a kalória bevitel. Ha az nem változik, csak egységnyi kalóriát szénhidrát helyett zsírból viszel be, akkor mégis mitől indulna be a zsír bontás? Ez metafizikai és biológiai képtelenség.

Nem én vagyok a 14-es, de gondolom csak ajánlani akart egy olyan étrendet, amitől ugyanúgy lehet fogyni, csak a ketóval ellentétben még egészséges is. :)

2022. máj. 2. 21:21
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
#17 Nem állítottam, hogy nem szükséges a kalóriadeficit a fogyáshoz. De könnyebben indul be a testzsír bontása, ha a szervezet eleve arra az energianyerési folyamatra van ráállva vagy rászoktatva. A szervezet a legkönnyebben hasznosítható energiát igyekszik felhasználni, ez pedig a szénhidrát. Amíg van elérhető szénhidrát, addig a legnagyobb arányban azt fogja használni. Amint elfogy a szénhidrát, jön a kínzó éhség és erőtlenség, de csak nem akar beindulni a zsírbontás. A zsírdús táplálkozásnál, mikor eleve korlátozott az elérhető szénhidrát, sokkal simább ez az átmenet. A raktározott zsírok könnyebben lépnek be az energianyerési folyamatba. Én próbáltam és nálam működött.
2022. máj. 2. 21:50
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

#17 a keto is lehet egészséges, és a növényi étrend is káros. Alapvetően mindkettőt lehet egészségesen, és fenntarthatóan csinálni, de egyik sem ajánlott mindenkinek. Én szvsz kerülném mindkét szélsőséget, hacsak egészségügyileg nem indokolt, vagy vallás, etikai nézet...stb miatt az ember életének szerves részét képezi.

Semmilyen durván kontrolláló diéta nem javasolt egy átlagos embernek. Sokkal hatásosabb, és célravezetőbb kiegyensúlyozottságra, és egészségre törekedni. (Leginkább, mert egy ilyen beszabályozó diéta nem tartható fent egy életen át, innentől kezdve pedig kezdődik a jojo effektus, ami veszélyesebb, mint pusztán pár kiló plusszal élni.) Például alapvető hiba valóban a túl kevés növényi eredetű élelmiszer fogyasztása. Tehát, zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, olajos magvak. Érdemes ezekből többet fogyasztani, beleépíteni szinte minden étkezésbe az eddigiek mellé, és ezzel egy enyhe deficitet tartani. Persze, mitől lenne kevesebb kalória, ha több mindent eszik az ember... Igazából az egyensúlyon van a hangsúly. Ha kellő rostot, fehérjét, zsírt viszel be egy étkezéssel a szervezetedbe, tovább eltelít, kevesebb kalóriával is jóllaksz, így összességében deficitben lesz az ember. Mankóként lehet használni a kalória számolást, és érdemes játszani az összetétellel, hogy mikor milyen arányban érdemes enni, hogy ne folyamatos éhezés, és megszorítás legyen. Én most így étkezek, és soha nem voltam ennyire jóllakott, hosszú ideje. És le is ment 3 kiló, pedig nem állt szándékomban fogyni(ennek jelentős része természetesen víz, mivel előtte nagyon sok sót, és cukrot ettem egy hétig kb, emiatt is kezdtem el picit odafigyelni).

Röviden: olyan étrendet alakíts ki, amit egész életedben fent tudsz tartani. Ehhez rendelj egy minimális deficitet, figyelj a folyadék bevitelre.

2022. máj. 2. 22:02
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia, hát nekem nem sikerült. Egyrészt állandó falásrohamok gyötörtek a szénhidrát megvonás miatt. Évekig próbálkoztam , végül elmentem a Táplálkozásbeállítás személyes konzultációra, ahol azt mondták, hogy a női hormonháztartás optimális működéséhez minimum 140 gramm szénhidrát szükséges, na de nem mindegy milyen. Az étrendem halakból, szárnyasokból hűtött rizsből és édesburgonyából áll többnynire. Glutén, tejtermék, növényi olajok kizárva. PCOS, IR tüneteim javultak, fogyok és eltűntek a ciszták a petefészkemből.
2022. máj. 7. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!