A KETO diétával le lehet fogyni?
ezt a ket betegseget valamiert mindig keverem, bocsi! nem tudom miert
a lenyeg az hogy nem sulyvesztesre lett kitalalva
Le lehet fogyni vele, de nagyon szigorú, és nehéz tartani. A csalás sem ajánlott benne, mert ketózisból ki- be ugrálni nem jó.
Ha ketózni akarsz, előbb csinálj egy ideig lazább lowcarb diétát (napi 100g ch alatti bevitel). Elvonási tüneteid így is lehetnek, de talán kevésbé durvák, mintha napi pl 200 vagy több ch után amit korábban ettél, hirtelen, átmenet nélkül lemész 20-30grammra a ketózishoz.
Nekem még úgyis voltak elvonási tüneteim az elején, hogy csak lowcarb szinten maradtam.
"Ha a szénhidrát jelentős részét zsírral helyettesíted, akkor a szervezet átáll a zsírbontásra."
Hogy mi van? Zsírt akkor fog bontani a szervezet, ha a szükségesnél kevesebb a kalória bevitel. Ha az nem változik, csak egységnyi kalóriát szénhidrát helyett zsírból viszel be, akkor mégis mitől indulna be a zsír bontás? Ez metafizikai és biológiai képtelenség.
Nem én vagyok a 14-es, de gondolom csak ajánlani akart egy olyan étrendet, amitől ugyanúgy lehet fogyni, csak a ketóval ellentétben még egészséges is. :)
#17 a keto is lehet egészséges, és a növényi étrend is káros. Alapvetően mindkettőt lehet egészségesen, és fenntarthatóan csinálni, de egyik sem ajánlott mindenkinek. Én szvsz kerülném mindkét szélsőséget, hacsak egészségügyileg nem indokolt, vagy vallás, etikai nézet...stb miatt az ember életének szerves részét képezi.
Semmilyen durván kontrolláló diéta nem javasolt egy átlagos embernek. Sokkal hatásosabb, és célravezetőbb kiegyensúlyozottságra, és egészségre törekedni. (Leginkább, mert egy ilyen beszabályozó diéta nem tartható fent egy életen át, innentől kezdve pedig kezdődik a jojo effektus, ami veszélyesebb, mint pusztán pár kiló plusszal élni.) Például alapvető hiba valóban a túl kevés növényi eredetű élelmiszer fogyasztása. Tehát, zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, olajos magvak. Érdemes ezekből többet fogyasztani, beleépíteni szinte minden étkezésbe az eddigiek mellé, és ezzel egy enyhe deficitet tartani. Persze, mitől lenne kevesebb kalória, ha több mindent eszik az ember... Igazából az egyensúlyon van a hangsúly. Ha kellő rostot, fehérjét, zsírt viszel be egy étkezéssel a szervezetedbe, tovább eltelít, kevesebb kalóriával is jóllaksz, így összességében deficitben lesz az ember. Mankóként lehet használni a kalória számolást, és érdemes játszani az összetétellel, hogy mikor milyen arányban érdemes enni, hogy ne folyamatos éhezés, és megszorítás legyen. Én most így étkezek, és soha nem voltam ennyire jóllakott, hosszú ideje. És le is ment 3 kiló, pedig nem állt szándékomban fogyni(ennek jelentős része természetesen víz, mivel előtte nagyon sok sót, és cukrot ettem egy hétig kb, emiatt is kezdtem el picit odafigyelni).
Röviden: olyan étrendet alakíts ki, amit egész életedben fent tudsz tartani. Ehhez rendelj egy minimális deficitet, figyelj a folyadék bevitelre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!