Tanácsok ehhez?
Binge Eatinggel küzdök.
Észrevettem hogy a 16:8-as böjtölés és a Ketogén diéta fúziója jó hatással van erre. (Nem direkt "próbáltam ki" csak egy hét véletlen kb. így sikeredett és *surprise* egyszer sem kerülgetett a falásroham.)
Otthon élek, anyám túlféltő típus szóval 16 éves létemre a konyha közelébe nem enged kb. nehogy "megsérüljek" "kupit hagyjak" vagy "felgyújtsam a lakást". (Amúgy megbízható vagyok szerintem szóval nem tudom ezek honnan jönnek neki) Igazából magamnak nem főzhetek. Anyám sokszor főz egészséges és ch szegény ételeket, havonta van pár alkalom amikor ez nem így van mert a párja preferált étrendje kb.:tészta, rántott hús ő igényt tart azért ezekre párszor.
Igazából a 16:8 nálam úgy nézne ki hogy: 10:00-18:00. Nekem így a legkényelmesebb. Reggelire (amit mostanttól a suliban kell elfogyasztanom ez fontos szempont) eddig zabkását vagy Wrapet ettem általában, az eddigi keto alternatívák amiket találtam:
-Túró (sósan/édesen ízesítve)
-Mikrós omlett (jól olvastátok)
-Chia puding
Nem ehetem mindig ezeket, kellene pár ötlet ami keto, gyorsan sütögetés nélkül kivitelezhető, és iskolában is kényelmesen fogyasztható. Ha bárki amiatt aggódna, nyilván ezek mellé fogyasztanék további rost és fehérjeforrásokat.
(már amennyiben szükséges, pl. a túróban az már pont elég)
Na aztán az ebéd. Ebédre általában valamilyen főzelék+feltét, tészta+szósz rizs+feltét meg néha leves van. Anyum nem használ cukrot és sima lisztet sem, csak édesítőszert és teljesk./zablisztet. A főzelékeknél nem igazán érdekel az a kis teljesk. liszt amit beletesz ahhoz tudok enni tofuszeleteket vagy valamit. A rizs+feltétes dolgoknál a rizst tudom helyettesíteni salátával. A tésztás dolgoknál vagyok dilemmában, hogy mivel váltsam ki a tésztát.
A vacsora nálam nem szokott nagy dolog lenni, salátát, paradicsomos mozzarellát, gyümölcsöket stb. eszem. Ezzel nem lesz gond.
Amiket írtam azok nem túl zsíros dolgok, természetesen odafigyelnék hogy ezek mellett legyen valami plusz zsírforrás, tudom hogy ebben az étrendben a zsír pótolja a ch-ot.
Kicsit el vagy tevedve de nem foglak ki oktatni. Am google tee van otletekkel!
Teszta helyett lehet enni, rizstesztat, nekem az sokkal jobban be jott. Vagy cukkini spagettit. Van olyan hamozo amivel a cukkinit, spagetti alakura vagja.
Reggelinel meg van olyan hogy: overnight oats, bele teszed a zabot a etelhordoba es be aztatod ejjel tejben es masnap tok jo. Lehet kombinalni minden fele iz variacioval. Google be talalsz.
Vagy sult zab. Tobb felekeppen
Tojas muffin.
Granola bar
Mandula lisztes banan kenyer.
Ti ennyire egyszerűek vagytok?
A zab meg a rizstészta is, hol keto??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!