Ételintolerancia okozhat hízást vagyis fogyási nehézséget?
Figyelt kérdés
Kalóriadeficitben vagyok, makrókat is számolom, heti 4X edzek, a prolaktin szintemen kívül minden hormonértékem rendben van, de a szakemberek szerint a prolaktin nem okozhat ilyen mértékű hízást.
Egyedül az intolerancia nem lett kivizsgálva, de nem tudom, hogy megéri e ennyi pénzt kiadni érte.
2022. márc. 23. 17:16
1/8 anonim válasza:
Az ételintolerancia jellemzően nem okoz hízást,inkább jellemző a puffadás,diszkomfort érzet,hasmenés.
4/8 anonim válasza:
Az étrenddel van a hiba az esetek nagy részében, itt is az lesz a bukó.
5/8 anonim válasza:
Mióta csinálod , miket eszel,mit sportolsz és mennyit ? Vagy türelmetlen vagy, vagy egyszerűen nem vagy deficitben csak úgy gondolod. Sokan azt is hiszik,hogy majd havi tizenkilókat fognak ledobni diétával meg sporttal, holott heti 0,5 kg fogyás az egy átlagos és teljesen megfelelő ütem, ha nem extrém túlsúly van rajtad. Bárhogy nézem,ez havi 2 kg ,nem lesz hamar nagyon látványos.
6/8 anonim válasza:
Magas prolaktinszintet okozhat pajzsmirigy-alulműködés is, ez pedig kihatással van az anyagcserére.
Maga az intolerancia szerintem nem okoz hízást (tehát ha olyan dolgot eszel, amit nem tudsz megfelelően megemészteni). Az viszont elképzelhető, hogy egyes helyettesítő termékeknek - közvetetten - van köze hozzá.
- egy érintett -
7/8 anonim válasza:
Az intolerancia fogyást okoz (hasmenéssel, felszívódási zavarral).
8/8 anonim válasza:
A magas prolaktin önmagában is oka lehet a hízásnak, fogyásképtelenségnek! Ismerős járt úgy, hogy évekig tartott, míg kivizsgálták rendesen és gyógyszeresen kezelni kezdték a magas prolaktinját. Előtte sehogy sem tudta leadni a 20-30 kilót, ami pár év alatt felszaladt rá, semmilyen diétával, edzéssel. Aztán láss csodát, normalizálták a prolaktinját, visszafogyott és tartja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!