Ha cukros-ecetes salátát készítetek, hány kalóriát szoktatok számolni? Paradicsomos-hagymás salátát (kb.1/2 bögre) ettem ma az ebédhez, és most hogy így számolgatok, szerintetek mennyit számoljak rá?
Nem közben számoltam :) csak nem tudtam, hogy ez most nagyot fog-e dobni nekem a kalóriabevitelen, vagy elenyészően kicsit. Ha minden igaz, akkor nem volt 50 kalória se, úgyhogy ezt mostantól így fogom beleszámolni.
A válaszokat pedig köszönöm :)
Kedves kérdező.
Ha a fiúd, férjed elhív vacsorázni, te ott előveszed a kalóriakiszámoló mechanikát ( amit természetesen mindíg magadnál tartasz a retikülben), kiválasztod az étlapról a legkevesebb kalóriát tartalmazó, dinsztelt petrezselyem zöldet, és azt kéred. Ahelyett hogy jól befalnál, beinnál, aztán irány a dívány.
Kedves 10:28
Nem, nincs nálam sose kalóriatáblázat :) Este általában még emlékszem arra, hogy mit ettem aznap, és saccperkábé kiszámolom a napi kalóriabevitelt. Még csak pár napja kezdtem el, de 1-2 hónap után már nem lesz rá szükség, mert addigra majd kiérzem a helyes arányokat. Persze ha lenne párom, és elhívna vacsorázni, eszem ágában sem volna kalóriákat számolgatni :) Én sem mániázásból csinálom ezt, de néha muszáj valamilyen múdon ellenőriznem magamat, mert a mértékletesség sajnos abszolút nem jellemző rám (erre bizonyíték az a 6 kiló plussz pár hét alatt...) Nem vagyok mániákus fogyókúrázó :)
Kedves kérdező!
A válaszod megnyugtatóan komoly, és határozott. Lehet az ellenvélemény, vagy ellenérzés bennem azért van, mert én az evést arra használom, ami. Félreértés ne essék, én is szeretek enni. De azt még elképzelni sem tudom, hogy többet egyek v.miből egy normális adagnál. Valamiért nem tudok falni. Soha sem számoltam a kalóriákat, mert tudom, hogy mindenképpen lemozgom amit ettem Nálam a kaja, a mozgással ledolgozott energia pótlása. És nem fordítva. 162/ 58 vagyok évek óta. És nehogy megharagudj, de enyhén tulzásnak tartom a 1/2 bögre ecetes petrezselyem kalóriáját jegyzetelni, amikor a ropogós sült kacsáét meg nem számolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!