Ki hogyan fogyott le? Mit és mikor evett?
Nem az a lényeg, hogy mit és mikor, hanem hogy mennyit.
Kalóriadeficites étrend kell.
Akkor ne hidd. Én ettem sült krumplit is néha, és 20 kilót fogytam.
Nincs csodaszer, mindent lehet mértékkel enni. Kalóriadeficit kell, amit nyilvánvalóan érdemesebb kevésbé kalóriadús, egészséges ételekkel megvalósítani. De két szem sült krumpli sem fogja "leállítani" a fogyást.
Gondolom, semmivel nem vagy képben a fogyással kapcsolatban.
A kalóriadeficit azt jelenti, hogy több kalóriát használsz fel, mint amennyit beviszel. A kalória meg kalória, mindegy miből van, max vannak egészségesebb meg kevésbé egészséges cuccok, meg egyéni ízlés.
Miben segítsünk pontosan?
Hosszú lenne részleteiben elmesélni, de az alap a kalóriadeficit. Napi ötször eszek, az ebéd a hangsúlyos étkezés, kb 500 kcal, a többi a sajàt sávomban. Sok zöldség, lassan felszívódó CHk. A CH 70 százalékát délig beviszem.
Ehetnék sültkrumplit, de egyszerűen nem eri meg, sokkal laktatóbb és finomabb kajákkal meg lehet tölteni ugyanazt a kalóriamennyiséget.
Az elsonek van igaza. Lehet enni. A krumpli egeszseges lassan felszivodo szenhidrat. Felsziv monduuk 3 evokanal olajat. Az plussz 300 kalorianyi olaj tok feleslegesen. Krumplival egyutt megeszel 600 kaloriat, amibol 300 tàplàk, 300 meg tok felesleges es egyaltalan nem lakat jol. Igy nyilvan nem fogod legkozelebb is azt enni mert elpazaroltad a kaloriakereted.
A maisk hogy nem tul egeszseges. Viszont sajnos a fogyas meg az egeszseg nem ugyanaz. Ha zoldsegbol, husokbol es tk kenyerbol tul sokat eszel akkor istudsz hizni. Es ha egesz nap osszesen egy tabla csokit eszel akkor is tudsz fogyni. Csak elobbi egeszseges hizas, utobbi egeszsegtelen fogyas.
De minden fogyas a kaloriadeficity ez biologia
LCHF étrenddel és mozgással fogytam le. 170-ről 67kg- ra 3 év alatt. Már súlyt tartok, ez az étrend lett az életem.
Amiket ettem és eszem:
Rengeteg zöldség, húsok, tojás, olajos magvak, tejtermékek, zsír sütéshez főzéshez, lowcarb kenyér és tészta alkalmanként, és diabetikus édességek mértékkel.
Mozgás
Eleinte séta, szobabicikli, könnyebb tornagyakorlatok, duci tréning, később gyorsgyaloglás, és egy ideje már úszni szoktam heti 5x 2 órát munka után.
Gyakorlatilag ennyi. Persze mentálisan, lelkileg sokszor sokkal nehezebb volt, de megoldottam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!