Fogyókúrázáskor full rossz mentális állapotban voltam, viszont mikor eszek csakúgy jönnek fel rám a kilók, mit kellene csinálni? ételfüggő vagyok?
Az a helyzet, hogy kiskorom óta eszek mindenféle jót, hogy jobban érezzem magam. Ha átlagos adagokat eszek, kb. depressziós az alap hangulatom. Ha fogyókúrázok meg annál is rosszabb, néha skizo tüneteket is produkál, stb, boldogtalan vagyok meg minden. Alapjáraton meg sose tudok rendesen fogyni emiatt se, mert csak a koplalással sikerült eddig, de azzal vissza is jött.
Viszont akkor érzem legjobban magam, ha kajálok mindenféle jót. néha túl is eszem magam. elég volt "normálisan" enni napi 5ször 1 hónapig és feljött 5 kiló.
attól tartok hogy ha így megy tovább és nem tartok néha böjt időszakokat full elhíznék ennél is jobban
130 kiló felett tartok, ami nagyon pocsék már eleve. nem akartam felé menni.
de lehet lekéne tojni a pszichés állapotom és diétázni, mint korábban, csak hosszútávon nagyon rossz.
mikor eszek meg iszok jókat akkor meg feldobódik a kedvem.
Az alap probléma, az ok az, hogy nem érzed jól magad. Ezt a témát kéne körüljárni, és megoldani. Esetleg szakember segítségét kérni.
Magamnál én is vettem észre hasonlót: este ha szomorú vagyok, stresszes, vagy bármi problémám van akkor hajlamos vagyok beülni a nasimmal a sorozat elé. Pedig ettől amúgy nem érzem sokkal jobban magam, sőt, utána bűntudatom lesz.
Viszont jobban érzem magam attól is, ha esténként, lefekvés előtt edzek egy órát. Próbálj meg mozogni, hátha rajtad is segít. Keress egyéb olyan tevékenységeket, amiktől jobban érzed magad.
Ha önállóan nem megy, esetleg pszichológus segítségét érdemes kérni.
1. Gondolom, a fogyókúra/diéta teljesen rossz volt, ha nem ehettél közben rendesen.
2. Rossz étrend mellett teljesen megszokott a rossz hangulat meg falásroham, ezen nem kell meglepödni.
3. Ha eleve vannak pszichikai problémáid, akkor megfelelö szakemberhez fordulj, aki segít ezt megoldani, ne zabálással akard kezelni.
4. Kezdj el sportolni, az sokat segít a frusztráció és a depresszió ellen is, meg a hízásod is csökkenni fog.
Neked egy pszichológus és egy dietetikus kellene.
A fogyókúra szó eleve rossz megközelítés és ez lehet az oka annak is hogy csak negatív dolgokat okoz benned. Fogyni hosszútávon kell, nem kúraszerűen. Olyan változtatásokat kell bevezetni,namik egészsegesek, mértéktartóak és számodra hosszútávon tarthatóak. Azt nem írod hogy nálad mi számít fogyókúrának de ha valamilyen szabályrendszer és rengegeg szankció akkor azt kellene elfelejteni. Fokozatosan iktass az életedbe és az étkezésedbe változásokat, amik neked is jólesnek. Például kezdj el több zöldséget enni, amiket szeretsz is. Kicsit később csökkentsd le a köret mennyiségét a kétharmadára és tartsd meg a zöldséget. Kezdj el figyelni a folyadékbevitelre. Ez is jól fog esni mert javítja a közérzetet.
Aztán ha elmész boktba, fehér kenyér helxett vegyél teljes kiőrlésűt vagy purpurt. 4 helyett 3 szelet. Kajd 4 helyett 2 szelet. Vaj helyett humusz vagy sajtkrém, amit szeretsz. Szalámi és kolbász helyett sonka, találj olyat amit szívesen eszel. Ha unod akkor főzz tojást, vagy csinálj rántottár.
Ezek csak példák, dw hidd el hogy a fokozatos apró lépésektől te is jobban érzed magad, ha azt úgy csinálod, hogy a te testedhez igazodjon.
Adrenal fatigue
Ezért van hogy evéssel boldog vagy.Nálam ugyanez volt.Szerotonin hiány stb.
Írj rám, elmondom mit kell tenned, rutinos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!