Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogytam 16kgt egy 1ev alatt...

Fogytam 16kgt egy 1ev alatt hogy fogyjak tovább mert megállt a fogyásom?

Figyelt kérdés
2022. febr. 26. 15:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

szóval

hogyan fogytál (hány kalória, mennyi sport, milyen ételek, mennyi édesség, volt e cukor meg édesítő, koffein, milyen fehérje-zsír-széndhirát arányban ettél)

hány kg vagy, abból kb mennyi a zsírmentes tömeg

hány centi vagy

mi a célsúly

ha ezekre válaszoltál, utána tudunk segíteni

2022. febr. 26. 17:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

a fogyás lényege hogy kevesebb kalóriát vigyél be mint amennyit elhasználsz

jelenleg azért nem fogysz, mert ugyanannyit viszel be és nem kevesebbet

tehát röviden: egyél kevesebbet

hosszabban: számold ki a kalóriaszükségleted ami fogyához kell és geyél annyit. kerüld a bő olajban sütött ételeket, a kröetekből kevesebbet egyél és egyél minden étkezéshez zöldséget. minen tékezsének a központjában legyen fehérjeforrás, lehet hideg étkezséhez sonka, főtt tojás, túró. meleg étkezéshez sovány húsok, cisrkemell, csirkecomb, pulyka, karaj

egyél napi 4x, amiből a reggeli legyen kcisit több mint a vacsora és az ebéd legyen a legnagyobb étkezés. ebéd és vacsi közé iktass be egy kisétkezést, ami kb fele a reggelinek meg a vacsorának kalóriában

ne legyen az éjszakát kivéve 5 óra amikor semmit nem eszel

egyél sok rostot, teljes kiőrlés kenyeret, gabonákat, friss zöldségeket

és mindez ahogy korábban is írtam, akkor fog működni, ha összességében kevesebb kalóriát viszel be mint a szükségleted

(a kérdező privátban nekem ennyit írt: Nem tudom mindent ettem kalóriát nem számoltam

Nem sportoltam

161cm vagyok

Cél súly 45-50kg)

- ez azért fura mert ha én mindent ennék akkor tuti híznék, szóval valami sántít. az is biztos hogy nem a semmiből kezdett fogyni hanem valamit változtatott, mert csak úgy senkiről sem megy le 16 kg

2022. febr. 26. 17:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
ha már egy éve fogyózol (szép eredmény, grat), akkor nem valószínű, hogy a kalóriák további csökkentése eredményre vezet. érdemes lenne szünetet tartani, kicsit többet enni egy darabig (nézz utána a fordított diétának “reverse diet”), és csak utána folytatni. a szünet legalább 2-3 hét, lehet, hogy ez is aegít, a fordított diéta több idő, de megéri.
2022. febr. 26. 19:00
 4/6 anonim ***** válasza:
50%
Fuss minden nap többet, mint amennyit beviszel.
2022. febr. 26. 20:28
 5/6 anonim ***** válasza:
3as, pont, hogy a kalóriákat kéne elkezdeni számolni, hiszen eddig nem tette. Valószínűleg már kevés az, akit eddig tett a fogyás érdekében.
2022. febr. 27. 09:08
 6/6 anonim ***** válasza:
5. Nem tudom, hogy számolta-e vagy nem (igazad van, én is csak feltételeztem), erről nem volt szó, mindenesetre ha eddig fogyott, akkor kalóriadeficitben volt, függetlenül attól, hogy számolta-e vagy sem. Ha pedig megállt a fogyás, akkor már nincs kalóriadeficitben. Hosszabb távú fogyás esetén a szervezet annyira alkalmazkodik a kevesebb kalóriához, lelassítja az anyagcserét, hogy már nem észszerű tovább csökkenteni, újra feljebb kell vinni az alapanyagcsere-szintet. Erre alkalmas a fordított diéta. Azért ezt ajánlottam kipróbálásra, mert 1 év fogyásról volt szó (ami nyilván/talán) nem teljes időben volt kalóriadeficit, de a jó része. Ezt a kérdező tudja csak. Ezért ajánlottam, hogy nézzen utána, hogy rá vonatkozik-e.
2022. febr. 27. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!