Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor vissza lehet enni...

Most akkor vissza lehet enni az elégetett kaloriat vagy nem?

Figyelt kérdés
Be van állítva a kaloriabazis 1531 kaloriara, ezzel deficitben vagyok. Amikor edzem akkor 350-400 kaloriaval megnövekszik az elfogyasztható kalória mennyiség de már tapasztaltam, hogyha eszem edzés után és kimaxolom azt a plusz kaloriat is akkor is deficitben vagyok (de olyan mintha nem edzettem volna). Múltkor egy csajnal láttam egy videot, hogy hibák amiket elkovethetsz, hogy vissza töltöd az elégetett kaloriat edzés után…most akkor mi a helyes? :/
2022. febr. 20. 20:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Ha azért eduel hkgy nagyobb legyen a deficit akkor hülye lennél visszaenni. Ha azért edzel hogy pörgesd az anyagcseréd meg jobb legyen az állóképesseged akkor nyugodtan.

(Amúgy minden sportot mindenféle számláló kb 20 százalékkal túlbecsül kalóriában)

Ha visszaeszed akkor.pont ugyanolyan utemben fogysz mintha nem spotolnal. Ha nem eszed vissza akkor gyoraabban

2022. febr. 20. 20:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Én is erre gondoltam, csak hátha valaki okosabb :)
2022. febr. 20. 20:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen alacsony kalóriabevitelnél érdemes visszapótolni és bár így ugyanolyan gyorsan fogsz fogyni, mintha nem edzettél volna, de sokkal tarthatóbb lesz a diéta és egészségesebb is.
2022. febr. 20. 20:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Szerinted alacsony? 167 cm nő vagyok és 70 kg. Ülő munkát végzek de heti 2 spinning és kettő kettlebell edzésem van…a bázis ennyit adott, hogyan tudnám akkor kiszámolni?
2022. febr. 20. 20:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha fogysz úgy is, hogy visszaeszed a kalóriákat, akkor nyugodtan. A mozgás mindenhogy jót tesz. Most valaki a mozgással akarja leginkább a deficitet létrehozni, de van, aki meg étrenddel is tök jól tud fogyni, csak pluszban mozog. Szóval ha neked így is jó a fogyás üteme, akkor nyugodtan edd vissza az elégetett kalóriát.
2022. febr. 20. 20:39
 6/9 anonim ***** válasza:
65%
Én nem szoktam leenni, mert így hatékonyabb vagyok.
2022. febr. 20. 20:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Edzeni már tavaly októberben elkezdtem, viszont a kaloriat nemrég…mióta edzem többen mondták, hogy látszik, de nem mertem le magam, csak most mióta kaloriazok. Szóval még nem tudom, hogy így jó lesz e…
2022. febr. 20. 20:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen jó a kaloriabeviteled. Én alacsony nőként sosem.potlom vissza (pedig jelenleg 1370 a keretem). A testemnek nem is esik jól edzésnapon többet enni.

Egyszerűen aki sosem volt alacsony nő 1500 vagy azalatti kerettel, nem tudja milyen nehéz párszáz kalória mozgástérrel fogyni (tehát aközött amiz mindimum meg kell enni és aközött amin súlyt tartunk, tényleg 3-400 kval kulonbseg van). Tehát egy nap max ennyi a deficit. Míg egy kilót leadni 7000. Addig akinek 2000 a kerete és 2700on tart súlyt, az nyugodtan visszapotolhatja, úgy is dupla olyan gyorsan fogy.összefoglalva, a helyedben nem.pótolnám vissza, kivéve ha olyankor kifejezetten kívánod, mert akkor az a tested jelzese hkgy szüksége van rá. Én pl edzés előtt iszom egy 150 körüli kalóriás gyümölcsturmixot és azt nem számolom az aznapi keretemben. Régebben ha edzés után vacsira 100-200 kcallal esett több a szokásosnál esett jól, akkor megettem. De tudatosan sosem pótoltam vissza. Inkább csak ritkán, kicsit többet ettem mikor kívánta a testem nagx ritkán. Nyilván mindenkinek más válik be

Egyes voltam

2022. febr. 20. 21:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor eszem le, ha nagyon nagy a deficit. De olyankor sokkal éhesebb is vagyok. 100-200 kalóriát nem eszek le, ha annyit elégettem valami edzéssel.
2022. febr. 22. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!