Létezik, hogy elliptikus trénerek közt van különbség? Elégetett kalória, vagy ellenállás szempontjából? Pl. Ami az egyik gépen 7-es erősség, az a másik márkájú gépen 4-es?
Költöztem, és új helyen edzettem.
A régi konditermemben kb. 7 vagy 8-as erősségen edzettem (nem emlékszem a márkára).
Ahol ma voltam, ott Life Fitness gépek vannak, kicsit modernebbnek tűnt ez a fajta gép. (modernebb ill. drágább)
Olyan mintha az ellenállás is másabb lenne, mintha a 4-es erősség a régi helyen lévő gépnél 7-es lenne vagy az 5-ös például ma überbrutálnak tűnt, ami a régi helyemen kb. 8-as.
Létezik, hogy eltérő márkájú gépek eltérő erősséggel rendelkeznek?
A kalória is több volt: pl. a régi helyen 10 perc alatt 80-90-95 kcalt égettem 10 perc alatt, ezen az új helyen rögtön az elején kb. 113 kcal volt 10 perc alatt.
Innen gondolom, hogy kb. 4-es ellenállás (level 4) kb megfelelhet a régi helyen lévő 7-es vagy 8as ellenállásnak.
Igaz kimaradt pár nap edzésem, a költözés ill. személyes okok miatt, de nekem nagyon nagy volt az eltérés a régi gép és ezen az új helyen lévő gép között.
45 perc alatt 510 kcalt égettem el (új hely.)
a régi helyen: kb 60 perc alatt volt 500-520 kcal.
a régi helyen nem tudtam a súlyomat beállítani
az új helyen be lehetett: az edzés harmadáig 68 kg volt beállítva majd rájöttem hogy kell beállítani (leálltam szünetre és újra indította magát a gép) ekkor begépeltem az igazi súlyom, majd az utolsó egy harmadban +3 kgal többet sikerült begépelnem..
szal számottevő különbség nincs sztem a begépelt kilogrammok között..
létezik ekkora nagy különbség két márkájú ellipszis tréner között?
tényleg 450 kcalt elégethettem a mai nap?
szerintem amúgy a régi gép "csalt" valahogy az tűnt könnyűnek hetesen .. de passz.
24/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!