Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha minden nap sportolok az...

Ha minden nap sportolok az mennyiben segití a fogyást?

Figyelt kérdés
Az étkezésre figyelek, nem diétázom, hanem kalóriát számolok. Egy hónapja csinálom, először 1800 kcalra állítottam be, nem rég vittem le 1600ra. Itthonról dolgozom így sajnos nem sokat mozgok, viszont szeretnék a heti 3-4 alkalom helyett minden nap járni terembe. Ez mennyire számít szerintetek, hamarabb sikerülne elérni a célt? 20 kgot szeretnék még nagyjából fogyni. 172 cm vagyok és jelenleg 86kg.
2022. febr. 2. 12:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Az izom több kalóriát éget, úgyhogy mindenképp érdemes súlyzós edzést végezni. Mellette ha jól számolod a kalóriákat, igen meg fogja dobni a fogyást. Az izomtól leszel formás, definiált, feszes marad a bőröd. Csak ügyelj rá, hogy a fehérjéből megedd a napi megadott mennyiséget. És ne várj 1 hét után csodát.
2022. febr. 2. 12:55
 2/7 anonim ***** válasza:
60%
Konkrétan mit csinálnál a teremben?
2022. febr. 2. 13:33
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Én is sporttal fogytam le,kerékpározással.Heti 3x mindíg kimentem,rendszeresen télen-nyáron.Nagyon rendszeresen kell akkor csinálni,és este 6 után már nem szabad semmit enni.Ennyi volt.Azóta egy kis súly visszajött,de már odafigyeléssel tartom.
2022. febr. 2. 20:07
 4/7 anonim ***** válasza:
46%

6 után max a refluxosoknak nem szabad enni, hogy nyugodtan tudjanak aludni gyomorégés nélkül.

Aki fogyni akar, annak a kalóriákat kell számolni, és deficitben kell lennie. Több elégetett kalória kell, mint bevitt. Ennyi. Sporttal pedig lehet növelni az elégetett kalóriákat, ami azt jelenti, hogy egészségesebben táplálkozhatsz. A lényeg az, hogy kell pihenőidő is. Heti 4-5 alkalmat jelölném meg maximumnak. Ezt is fokozatosan, 2-3 hónap alatt javasolt elérni, ha eddig nem mozogtál.

Kalkulátorokkal ki tudsz számolni mindent, kalóriaszámlálásra is van egy rakat app és oldal.

2022. febr. 3. 10:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sokat segít a sport,én kétszer is fogytam 5 kg-t,hogy az étrendemen nem változtattam,csak elkezdtem naponta edzeni.
2022. febr. 3. 10:58
 6/7 anonim ***** válasza:

4. Ez hülyeség, nem kell kalóriákat számolgatni a fogyáshoz.

Kérdező, heti 5 alkalommal legalább 2,5 óra mozgás ajánlott, ha valóban otthonról dolgozol, mert akkor gyakorlatilag semmit nem mozogsz, ha még munkàba sem jársz, nincs semmilyen napi aktivitás. De persze fokozatosan növeld a mozgás idejét.

2022. febr. 3. 15:34
 7/7 anonim ***** válasza:

4/Este már valóban keveset kell enni,és a rendszeres mozgás csodát tesz,az biztos.Ezt azért kár vitatni.

Kalóriákat kell égetni,az biztos,és kevesebbet is kell bevinni.Ezért is kell este már kerülni az evést,maximum inni lehet.Az este bevitt ételt a szervezet félrerakja,már nem dolgozza úgy fel.Persze itt a kor is számít,mert minél idősebb valaki annál kevesebbet szabad már este enni.

" Reggelizz,mint a király,ebédelj,mint a polgár,vacsorázz,mit egy koldús"-tartotta mifelénk a régi mondás.Ez ma is igaz.

2022. febr. 3. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!