Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van olyan, aki nagyon kövér...

Van olyan, aki nagyon kövér volt, de lefogyott nagyon csinosra?

Figyelt kérdés

Milyen érzés? Úgy érzitek teljesen megérte az a sok küzdelem? Úgy érzitek, hogy pl a lányok/fiuk is máshogy néznek rátok stb? Leírnátok, hogy titeket ez miben változtatott meg?

Minden tapasztalatot érzést szívesen meghallgatok

19/f

2022. jan. 8. 07:05
 1/9 anonim ***** válasza:
31%

Nem lehetetlen amit írsz megfelelő életmódváltással, akaraterővel és jó genetikával, de azért megkérdőjelezném hogy nagyon kövérből valóban nagyon csinossá lehet-e fogyni. Aki olyan szinten elhízott volt, hogy már a bőre is sokszorosan megrepedt a hízási ciklusoktól, az ugyan le tudja fogyni a zsírfelesleget, de a bőr egy szinten túl nem tud visszahúzódni és lebenyekként lóg a testen, amit külön plasztikai műtétekkel szoktak rendbe tenni.

[link]

A képen lévő fiú 211 kilósról 105 kilósra fogyott.

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=TkpxMjdJ4YE

2022. jan. 8. 09:06
 2/9 anonim válasza:
100%
Nem voltam extrém túlsúlyos, de stressz miatt fogytam. Sokkal több lett az önbizalman, éreztem, hogy jól nézek ki. Viszont van olyan testrészem, ahol a bőr nem húzódott teljesen vissza. Ezért pl. nem vehetek fel ujjatlan pólót. De ruhában egész jól nézek ki. Mikor elkezdtem fogyni, tornázni kezdtem, hogy ne lógjon a bőröm. Vannak visszajelzések, sok dicséretet kapok. Jobban is érzem magam, egészségesebb vagyok, fizikailag is többet bírok. Azóta szerencsémnek tartom ezt a stresszes élethelyzetet, mindent megteszek, hogy ne hízzak vissza. Ami már nem nehéz számomra. Megszoktam, hogy kevesebbet eszek, már nem is kívánok sokat enni. Sokat mozgok, jövök, megyek dolgozom.
2022. jan. 8. 10:10
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon kövér nem voltam, és viszonylag fiatalon sikerült változtatnom. Én is azt hittem, hogy majd vékonyan minden problémám megoldódik, de közel sem. Nem fogytam extrém gyorsan, de így sem volt ideje az agyamnak hozzászokni az új testemhez, testképzavaros lettem. Mindenki csinosnak tart, és nyilván én is látom a boltban, hogy a két legkisebb méret közül válogatok, mégsem látom magam elég vékonynak. Jó ideje tartom a súlyom, mégis rettegek a visszahízástól. Elkezdtem súlyzós edzésre járni, nagyon szeretem, de nem merek eleget enni, így nem fejlődök benne normálisan.

Összességében egészség szempontjából nyilván megérte, és jobb napjaimon elégedett is vagyok a tükörbe nézve, de önmagában a fogyás semmilyen önértékelési vagy egyéb problémát nem old meg. Igen, többen megnéznek, idegen srácok is kedvesebbek velem, de ez inkább olyan rossz érzés nekem, mintha ez határozná meg az értékemet, hiába vagyok ugyanolyan ember. Ennek ellenére hangsúlyozom, hogy igen, megéri, aki evészavarra nem hajlamos (tehát a legtöbben) ezt jobban kezelik, mint én, ne ez tántorítson el.

2022. jan. 8. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Semmi pénzért nem csinálnám vissza és átkozom magam hogy nem kezdtem bele hamarabb

Kiindulás 153 cm, 94 kg, asztma, plöttyedt test

Jelenleg 66 kg, majdnem eltűnő asztma, foemád mell, karok és pár stria

Soha de soha nem leszek 70 kg felett. Nem éri meg.

Ami változott

- korábban nem tudtam hogy a folyamatos diszkomfort érzet a hasamban nem normális és másoknak nincs olyan. Két éve nekem sincs már. Ugynaez az állandó gázossággal

- 10 ruhaméretet fogytam, kb 100 ezer forint ment rá ruhatár cserére, turiból. Mindent megér hogy nem csak ugyanazt a 3 fazonú ruhát hordom ami slankít hanem bármit felveszek

- az arcom is keskenyebb, ezáltal kedvesebb

- kevesbé hullik a hajam, szebbek a körmeim és a bőröm

- ha futok a busz után, akkor felszallok rá és megy tovább az élet, míg korábban 4 megállónyi nehézlégzéssel járt volna

- kiműveltem magam táplálkozástudományból és belejöttem a főzésbe ami sose árt. Tudok segítsni bárkin a környezetemben

- az edzőtermi edzést annyira megszerettwm hogy hiányzik ha ki kell hagynom, míg korábban bádmilysn sportot próbáltam, csak nyűg volt

- imádom azt is hogy bő pólók helyett merek spkrtmelltartóban edzeni, élénk színekben is

- azt kevésbé szeretem hogy a rövidujjú pólók ujja feszül a bicepszemen, de őszinten, ezt se cserélném le

- magassarkúban olyan vádlim van, amit ferifak is megirigyelnek

Amiben én változtam

- életem első párkapcoalata 22 évesen (azóta vege, de a túlsúly miatt korábban esély se volt)

- óriás önbizalom és magabiztosság

- összességében boldogabb vsgyok, a túlsúly miatti szorongási tényezők mind elmúltak

- szorosabbak a barátságaim mert azért ekkora dogyásrol nem lehet nem beszélni és ez kicsit személyes téma is, viszont erről meg más hasonló témákról is nyitottan tudok beszßlni több emberrel

Mai napig kalóriát számolok, nekem az életem része és nem zavar. Leküzdöttem a maximalizmust és simán eat outolok de alapvetően számolok. Nem akkora nyűg, megszoktam.

És ezt sem cserélném le, plusz 1-2 kilóért se.

A fiúk igen, mashogy neznek ram. Mert korábban nem néztek rám egyáltalán

23N

2022. jan. 8. 13:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én 170 kg- ról fogytam 67kilóra az elmúlt 3 évben. A magasságomhoz már egészséges a súlyom.

Jól érzem magam, bár elég fázós lettem ami fura😂. És ahhoz sem vagyok hozzászokva, hogy elférek egy ülésen a buszon/ vonaton. Az emberek se bámulnak meg már az utcán, és nem szólnak be vad idegenek milyen undorító dagadt förmedvény vagyok. Azelőtt ez szinte mindennapos volt.:(

Hogy ki néz meg és ki nem, az nem érdekel, van férjem akivel szeretjük egymást, 12 éve boldog kapcsolatban élünk.:)

Az ismerősök , rokonok főleg akik egyáltalán nem láttak a teljes fogyás alatt, hát vannak akik elmentek mellettem az utcán mert nem ismertek fel/ be kellett mutatkoznom. A férjem nagymamája, mikor meglátott minket együtt, azt hitte, hogy a férjem titokban elvált és én vagyok az új barátnője😂. Na az vicces volt:)

Akik gyakrabban láttak, azok nagyon sokáig nem vettek észre semmit. Nem is mondtam senkinek az életmódváltásomat, a férjemet és anyut leszámítva. Kb -60kg körül kezdett látványosabb lenni, amikor már az arcomon is kevesebb volt a felesleg, illetve lecseréltem pár ruhámat mert már minden kényelmetlenül nagy volt rám és lógott mindenhol.

Eleinte a saját tükörképem is fura volt, mivel egész életemben volt rajtam súlyfelesleg, azt se tudtam valójában hogy nézek ki, milyen az arcformám, milyen a testalkatom. Előbbi olyan amilyen, szerintem csúnya, a férjem szerint meg szép😂, a testalkatom szerencsére tetszik, nagyobb mellek, vékony derék, széles csípő:).

Nagyjából ennyi.

2022. jan. 8. 16:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Elfelejtettem leirni hogy bizony beférek a bkv ülésekbe és ugyanúgy fázós lettem pedig elvileg az izkm melegit.

A másim hogy 2.5 számot csökkent a lábméretem

#4es coltam

2022. jan. 8. 19:27
 7/9 anonim ***** válasza:
17%
#4 de te még fogyásban vagy, nem? Még így is van rajtad izomtömegtől függően 15-20 kg felesleg.
2022. jan. 9. 16:29
 8/9 anonim ***** válasza:

#7 igen, abban avgyok, de már csak 4-5 kiló van rajtam, elmentem testanalízisre

# 4 voltam

2022. jan. 9. 17:58
 9/9 Lizocskaaa válasza:
Szia! Én tavaly óta fogytam 62-rol 53,5-re. Hirtelen tortent, csak annyi kellett, hogy buntudatot erezzek eves kozben, es le is fogytam, de durvan testkepzavarom van, es meg mindig fogyok, mert nem merek enni. Rengeteg bor maradt meg a hasamon, igy haspolot nem szeretek hordani. En azt ajanlom, hogy edzesek mellett kell fogyni, nem igy, ahogy en.
2024. jún. 3. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!