Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A terhesség alatti fogyás árt...

A terhesség alatti fogyás árt a magzatnak?

Figyelt kérdés
6 hetes terhes vagyok. Nem volt tervezett, de szeretném megtartani. Nagyon rosszul érzem magam a bőrömben, és jó lenne 3 kilót lefogyni. Ha 3 hónap alatt fogynék szép lassan kb. 3 kilót, és kiegyensúlyozottan táplálkoznék, akkor is baja lenne a babának? A további időszakban pedig próbálnék úgy táplálkozni, hogy plusz zsír ne jöjjön fel.
2021. dec. 30. 13:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Nem.
2021. dec. 30. 13:55
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ha nem vagy elhízva tehát nem egészségügyi okok miatt kéne fogynod akkor még várj vele de ha indenkéép fogyni szeretnél semmiképp se drasztikusan csökkentsd a kalóriabevitelt és szerintem fordulj dieetikushoz.

De ha kiegyensúlyozottan és vitamindúsan étkezel akkor nem lesz baj

2021. dec. 30. 14:15
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
3 kiló súlyfelesleg igazán nem sok, csak ennyitől még nem érzi magát nagyon rosszul az ember. Ne most állj neki fogyókúrázni.
2021. dec. 30. 14:24
 4/11 anonim ***** válasza:
85%

Nem árt. A baba elveszi azt, ami neki kell, akkor is, ha ez neked nem tesz jót.

De most 3 kiló miatt nem éri meg fogyókúrázni, hiszen a baba miatt nőni fog a súlyod. Inkább arra figyelj, hogy egészséges mértékű legyen a terhesség alatti súlygyarapodásod.

2021. dec. 30. 14:40
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
Ha gyerekvállalás előtt nem zavart, akkor ne legyen már sürgős ebben a pár hónapban sem!
2021. dec. 30. 15:33
 6/11 anonim ***** válasza:
57%
Egészségesen táplálkozni terhesség alatt fontos, viszont figyelj a megfelelő kalóriabevitelre, hogy a baba megkapjon mindent
2021. dec. 30. 19:31
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
Nem. Diétázni is szoktak terhesség alatt, nincs ezzel semmi baj, csak egyél egészségesebben, normális ételeket, és ne koplalj.
2021. dec. 30. 22:31
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

Ha keton választódik ki, az idegrendszeri károsodást okozhat a magzatnál. Gdm diétánál is különösen figyelnek erre.

Na most ha ész nélkül fogyózni kezdesz, biztos lesz keton.

Nekem rendes táplálkozással is volt.

2021. dec. 31. 07:42
 9/11 anonim ***** válasza:
40%

Pont most akarsz fogyni??? Terhesen ez a legfontosabb??

Egyél normálisan, változatosan, egészségesen.

3kg meg semmi, annyi simán jön és megy akár egy menzesz alatt.

Amúgy ha most zavar 3 kg akkor mennyire fog zavarni majd ha akkora lesz a hasad mint egy strandlabda?

Nem most van itt az ideje ennek.

2021. dec. 31. 08:06
 10/11 anonim ***** válasza:
Nagyon rosszul érzed magad 3 kg miatt? Jóval több fog feljönni terhesség végéig... szerintem ha 3 kg plusz van rajtad, tartsd a súlyod, mozogj, egyél egészségesen, és szülés után ráérsz a kilókkal foglalkozni.
2022. jan. 9. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!