Miért leszek depressziós ha nem eszek ?
Ilyenkor ősszel télen mindig feljön 5-6 kg plusz. Szerettem volna picit odafigyelni arra mit eszek, tehát semmi durva . Maximum 10 kiló felesleg lehet rajtam de azért az az 5-6 kg mínuszal is felvehetek szégyen nélkül rövid cuccokat vagy fürdő ruhát.
Viszont amint kevesebbet eszek konkrétan egy paranoiás, hisztis , depressziós szörnnyé változok. Arról nem beszélve hogy ramjon a sírás olyan dolgoktól amik alapból maximum picit felzaklatnanak, rettenetesen fazok ,szédülök. Nagyon nem tesz jót nekem ha deficitben van a szervezetem. Mitől lehet ez ? Amint eszek elmúlik az összes ilyen tünet és megnyugszom.
az elsőt kiegészítve a másik lehetőség, hogy nem jól vagy deficitben és túlságosan keveset vagy rosszat eszel. teljes értékű gabona, sok folyaédk, zöldség, rostok, sovány hús, túró stb
ezek eltelítenek hosszú távra és mivel lassan szívódnak fel ezért folyamatos teltségérzetet és energiaellátást biztosítanak
Egész életemben oda kellett figyelnem az evésre és a súlyomra - mondjuk kinek nem - és nekem az vált be ha mindent eszek csak módjával és nincs nasizás, csak tízórai és uzsonna szerűség. Ez lehet egy alma dióval, kis szelet sajt mandarinnal, bármi ami jólesik de a köztudat egészséges ételként tartja számon. Nyilvánvalóan egy marék csipsztől sem emelkedne a súlyom, de egy zacskónyi búfelejtőtől félliter kólával kísére viszont igen.
Tehát van szülinapi torta és zöldségekkel, sajttal, hússal készült tésztaféle, vagy reggeli pirítós kikevert sajtkrémmel, vagy bármi ami vigasztaló tud lenni a sötét reggeleken, csak jóval kisebb adag mint ami megszokott.
És még ami nagy felismerés volt az életemben, írt is róla valaki talán itt, hogy kis termetű nőként egyszerűen nem ehetek annyit mint a férfiak az asztalomnál, pedig a családokban, a napköziben, a menzákon és egyéb helyeken ezzel nagyon nem számolnak. "Edd meg az utolsó falatig, pazarlás ha ott hagyod" stb, és ezzel már rá is szoktatnak, hogy ne csak annyit egyél ami neked egyénileg megfelel(ne).
5. voltam és még annyit, hogy érdemes lenne vezetned, hogy mit és mennyit eszel egy nap.
Rengeteg ilyen alkalmazás van.
Magad is meglepődsz, hogy lehet túleszed magad, erre nagyobb az esély.
Vagy keveset eszel és lassul az anyagcseréd, bár ez ritkább eset.
Ezekkel az alkalmazásokkal csak annyi a gond, hogy pl. menzás menüt, vagy egy péksüteményt nem lehet pontosan belőni makrókra, kalóriákra, de az otthon elkészített kajával már jól lehet kalkulálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!