Hogyan tudnék lefogyni ha nagyon válogatom az ételeket?
165 cm vagyok, kb 120 kiló. Nagyon le szeretnék fogyni, és ezt már fejben is eldöntöttem. Viszont az én problémám a következő.. Válogatós vagyok rettenetesen és szinte csak azt szeretem ami hízlal.. Kibírom azt hogy 1-2 napig csirkemellen és bulguron élek, de utána már életkedvem sincs ahhoz hogy egyátalán egyek. Az pedig ugye nem igazán egészséges fogyás.
Felsorolnék néhány kedvenc ételemet/hozzávalókat: tej, tészta, tejszín, félbarna magvas kenyér, gomba, kukorica, sonka, brokkoli..
Amint látszik ezek nem igazán a legjobb összetevők egy sikeres diétához. Viszont a legtöbb zöldséget meg egyszerűen ki nem állhatom. Hánynom kell tőlük, semmi ízük sincsen. Tudom, kifogásnak hangizk de mióta az eszemet tudom ez így van :(
Megvan az akaraterőm hozzá, és elhatároztam hogy ezt tényleg szeretném de így eléggé nehézkes. Esetleg tudnátok ajánlani olyan oldalt ahol diétás recepteket tudnék találni ahol esetleg összetevőket lehet válogatni? Illetve milyen gyakorlatokat ajánlanátok ekkora felesleggel? Az úszás jó ötlet lehet? Köszi!
Endokrinológushoz kellene menned, ekkora túlsúllyal rengetegféle hormonális problémád lehet.
Az úszás jó, séta is, egyelőre kímélni kell az izületeid. Ott kellene kezdeni, hogy csökkented a mennyiségeket, a zöldségekkel meg kísérletezni kell, semminek nincs íze, ha nem fűszerezik meg, úgyhogy bátran kellene a zöldfűszereket használni. Érdekes, hogy szereted a brokkolit, számomra a 2 fogyaszthatatlan zöldség között van, annál csak az édeskömény rosszabb. Ha a brokkolit szereted, a karfiolt biztos megennéd, ott vannak a répa félék, ha levesben megeszed, akkor miért ne lehetne sülve, főve köret hús mellé. Az általad felsoroltakból a tejszín az egyetlen, amit én biztosan kihagynék rengeteg felesleges kalória.
Próbáld ki a kaloriabazis.hu-t. 1-2 hétig vezesd benne, hogy mit, és mennyit eszel, ha látod a számokat, rögtön rájössz, hogy min kellene változtatni.
Egy jó dietetikus össze tud állítani neked személyre szabott diétát, ami olyan ételeket tartalmaz, amiket szeretsz, ugyanakkor megfelel az egészséges táplálkozásnak és beilleszthető a fogyókúrába. A neked megfelelő kalória és tápanyag összetételben.
Ilyen magas súlyról indulva nem kell drasztikusan diétázni a fogyáshoz.
Nyilván ha valamilyen betegség állhat az elhízás hátterében, azt ki kell vizsgálni.
Amiket felsoroltál kedvenc alapanyagként, bátran mehetnek a diétában is, kivéve a tejszín. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor a zsírszegény változat kis mennyiségben. Tésztából a durumtészta pont olyan, mint a bulgur, ami szintén durumlisztből van. A mennyiségekre figyelni kell. Pl bulgurból, tésztából szárazon mérve 80 grammnál több nem nagyon fér bele egy étkezésre.
Az úszás általában fokozza az étvágyat. Talán a rendszeres gyaloglás, esetleg biciklizés jobb lenne.
"semmi ízük sincsen"
Ha sok ízfokozós, túlfűszerezett, műkaját eszel, akkor ehhez idomul az ízérzésed is, és egyre íztelenebbek lesznek a normál ételek.
Hasonló helyzetben vagyok "csak" 84-85 kilóval.
Azt biztos hogy neked ekkora felesleggel fokozatosan kell bevezetni a mozgást.
Mondjuk én már leszarom a súlyom, inkább arra törekszem hogy egészségesebben egyek. Elsősorban, mert a cukrom kezd elszaladni..
Ha úgy állok hozzá hogy diéta meg fogyókúra meg 1400 kcal, akkor az pár nap után biztos kudarc lesz..
Pár hete kezdtem el lecserélni az alapanyagokat: tk liszt, zabpehelyliszt, tk búzadara,mandulatej, zabpehely, édesítőszerek, durum tészta, tk tészta,bulgur. Édességből cukormentes csokik, korpovit keksz, cm mogyorókrém, gullón kekszek. Sósnak sütök sajtos zabrudat, vagy valami 2-3 marék magvat eszem.
Tk zabpelyhes zsemlét magam sütöm. (bolti vackok nem sok tk lisztet látnak, hiába annak adják el)
4* vagy 5* eszem egy nap kevesebbet egyszerre és úgy veszem észre, hogy nem is bírnék annyit ezekből az alapanyagokból, mert egész jól laktatnak. És egész ehetőek, pedig válogatós vagyok. Mondjuk édesítőszerből még nem találtam olyat aminek ne lenne utóíze sütve vagy főzve..
Nem vagyok egy nagy zöldséges de Reggelire és vacsihoz mindig eszem paradicsomot/ubit/paprikát,ha szendvicset eszek. Felvágottnak inkább sonka, mert kevesebb a kcal benne mint a szalámiban.
Ha van facebookod, javaslom a "Cukor nélkül- szénhidrátdiéta cukorbetegeknek, Ir-eseknek" nevű csoportot.
Nekem egyenlőre ennyit sikerült összehoznom, remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!