Naponta ötször enni nem jobb, mint a napi 3x étkezés! Mit szóltok ehez?
Különben én is napi 3x-i étkezéssel fogytam le és sokkal jobb volt, mint szinte minden 2. órában kajálni
Ori Hofmekler Warrior Diet-je így néz ki:
-Napközben "éhezz" kontrollal! Ha éhes vagy, akkor nyers gyümölcs illetve zöldség, esetleg csonthéjasok. Ez az alulevési ciklus, ahol a szervezeted megszabadul a méreganyagoktól, az alacsony inzulin szint mellett pedig fontos hormonok termelődnek. Az alulevési ciklusban kell edzeni is, ami alapvetően fontos része az életmódnak. Mivel a nevével ellentétben ez nem diéta hanem életmód.
-Este pedig nyers zöldségekkel kezdve, folytatva a főtt zöldségekkel, majd pedig hússal, tojással, stb. legvégül pedig a szénhidráttal befejezni. Ez az ajánlott sorrend a túlevési ciklusban, ami az egész napból kb 4 óra. Utána minden kezdődik újra.
Élhető életmód, működik!!!
Jelezném hogy így élek és az edzéseimet kettlebell-el végzem. A warrior diet kezdetén még 16 kg-os bell-el edzettem, amit azóta 24 kg-osra emeltem. Szálkás vagyok mint a barom és egyre erősebb!!
Az életmódtól várható előnyös hatások:
Formás és erős testfelépítés, szellemi frissesség, tiszta fej egész nap. Tudsz koncentrálni, az edzések is remekül mennek, egyszerűen jobban érzed magad.
Nem írok le mindent, amit a könyvben olvashatsz, mivel az nagyon hosszú lenne. Lényeg a lényeg, hogy tudományos alapokra helyezett, működő dolog. A lényeg hogy szimplán nem veszed el azzal az energiát a testedtől, hogy folyamatosan eszel és ezzel folyamatos emésztésre kényszeríted. "Melyik oroszlán a veszélyesebb? Az éhes vagy a jóllakott?"
Mellesleg a könyv még csak angolul elérhető. Érdemes elolvasni, aztán levonni a következtetéseket.
Csak megemlíteném, hogy az esti zabálás (főleg szénhidrát!) hosszú távon cukorbetegséget, rákot és hasonló "szupcsi" betegségeket okoz. Természetesen nem mindenkinél, de nem tudhatod, nálad mi lesz.
Azért, mert éjszaka a szervezetnek nem emészteni kell, hanem pihenni, regenerálódni.
A fogyás (és a normál testsúly és az edzettség) fontos, de nem mindegy, milyen módszerrel csinálod, és annak milyen következményei vannak.
Kérdezőnek: részben egyetértek. De sokan ott értik félre a napi 5 evést, hogy 2 óránként akarnak rántott húst enni. Nem! Vannak a fő étkezések, szám szerint három. És van két olyan, ahova tul.képpen a "nasi" van beiktatva. Gyümölcs, joghurt. Ezeket nem egy nagy cucc bekapni, "előállítani" (=kivenni a hűtőből). Ha meg bírod állni, hogy nem nasizol, elég a 3 étkezés. De azok, akiknek fogyniuk kell, nem ok nélkül híztak meg, hanem a folyamatos és fölösleges kajálástól. Ha eltiltod őket a "nasitól", pár nap után kirámoják a hűtőt. Ha adsz nekik lehetőséget az egészséges nassolásra, bírni fogják.
A napi 5szöri kajálás nemcsak azért kell, hogy ne legyél éhes, hanem mert szinten tartja az anyagcserét, nem lassul le, tehát könnyebben megy a fogyás is. És valóban sokféle módszerrel le lehet fogyni, de nem mindegy a fogyás minősége.
Ahogy előttem is írta valaki, a napi 5szöri étkezés nem főétkezéseket jelent, hanem 3 "normálisabb" étkezést, természetesen odafigyelve, hogy mit eszünk, tízóraira és uzsira pedig valamilyen könnyű kaját. Gyümölcs, zöldség, joghurt. Amúgy meg nem jó akkor enni, amikor éhes vagy, mert 100%hogy többet eszel, mintha nem totál üres gyomorral kezdesz enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!