Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha képtelen...

Mit tegyek, ha képtelen vagyok fogyni, és ez már tönkreteszi az életem?

Figyelt kérdés

24 éves lány vagyok, nagyon alacsony (151 cm), mellé 70 kg. Szóval rendesen kövérnek nézek ki.

Az álmom az 50 kiló lenne, de már hatvannal is boldog lennék. Viszont FOLYAMATOSAN éhes vagyok. Mindig. És nem bírom ki, hogy ne egyek. Kivizsgáltattam magam, teljesen egészséges vagyok, nem ezzel van a gond. Hanem az állandó éhség.

Már minden létező diétát megpróbáltam, de mindig az éhség győz...

Ha éhes vagyok, egyszerűen képtelen vagyok bármit is csinálni, nem tudok koncentrálni, használhatatlan leszek a munkában is.

De a jelenlegi külsőmtől undorodom, egy nagy hájgombóc vagyok.

Hogy fogyjak le? 😭😭😭

2021. aug. 24. 11:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Milyen diétákat próbáltál, és mennyi ideig? Makrókat, kalóriát szoktad számolni?

Nekem az vált be, hogy minden főétkezésemben van rendesen fehérje (tojás, hús, hal) és sok zöldség (nyers vagy főtt, leves vagy főzelék formájában is). Szénhidrátdús köretekből (pl. rizs, krumpli) keveset eszek, nem ezekkel lakok jól. Főétkezések között van, hogy eszek egy kis gyümölcsöt és/vagy egy marék olajos magot (pl. mandula, kesudió, tökmag). De jó lehet a kefír, joghurt is.

Ha nagy a változás a korábbi étrendedhez képest, akkor kell 1-2 hét az átálláshoz, amíg megszokod az újat. Ezalatt lehet, hogy akkor is éhesnek érzed magad, ha a kalóriabeviteled megfelelő (érdemes egy ideig számolni, a makrókat is). Arra figyelj oda, hogy ne koplalj.

Az előre megírt x napos diétákat nem javaslom, jobban jársz, ha magadnak állítod össze az étrendedet olyan ételekből, amiket szívesen megeszel.

2021. aug. 26. 09:35
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is eletmod valtas kell, nem atmeneti dieta. Es szerintem te erzelmi alapon eszel, tehat “fejben” vagy ehes. En is ezt csinaltam es meg is latszott. Valaki irta hogy kosd idohoz az evest. Nekem nem valt be, mert bar 3 ornament ehettem egy kicsit, allandoan az idot neztem, hogy mikoooooor ehetek megint. Ez tenyleg fejben van csak. Nem a szervezet ehes. Es fontos hogy alacsony glikemias indexu eteleket egyel, azok utan nem leszel hamar ehes. Husos, tojas utan nem leszel hamar ehes, de a krumpli, rizs meg ilyenek utan igen. Es szamolj kaloriat szerintem is pl a Kalóriabázis.hu nagyon jo. Edzesre vannak jo videok a youtubeon. En is csak 15 perces joga videokkal kezdtem, annak is a fele fekves volt de aztan 30 perc, 45 perc, 60 perc, 2 ora sea rendes edzeseket is csinalok mar. Ha en meg tudtam csinalni, akkor barki :) hidd el!
2021. aug. 29. 17:01
 13/17 A kérdező kommentje:
Van kalóriaszámláló alkalmazásom, de napi 2100 kalória alatt szó szerint éhezem.
2021. aug. 29. 17:08
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az étrended összetételével van baj!
2021. aug. 29. 19:14
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jobban ki kéne hangsúlyozni, hogy népbetegség az ételFÜGGŐSÉG. Nem az éhség irányít, hanem a függőséged. És mint függőség, a megfelelő orvoshoz/pszichológushoz kell fordulni. Az evés ráadásul egy alapkésztetés, ami kora gyermekkorban is nagyon hamar abnormalizálódhat. Szakember nélkül, egyedül pedig nehéz feldolgozni a gyermekkori, tudatlan kondícionáltságod, ami rányomja a bélyegét az étellel való kapcsolatodban. Egy jó szakember segíthet helyre tenni benned a táplálkozást. A kezelés lényege, hogy személyiség szinten feldolgozd azt, hogy az evés nem azért van, hogy megoldja a problémáidat, hanem, hogy a testedet energiával lássa el. Hogy felelősséget vállalj az élet nehézségei iránt, és ne az evésben keress menedéket.
2021. aug. 31. 14:25
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetertek az utolsoval! Ez tenyleg igy van. Velem is ez volt de en egyedul le tudtam szokni errol. A cukor szo szerint fuggoseget okoz de ha elhagyod par napra akkor egy ido utan mar nem lesz craving. Es tudod gyumolccsel helyettesiteni. Ne egyel ures kaloriakat mert attol is lehet h sok kaja kell. Ha ugy erzed akkor viszont keress fel egy pszichologust!
2021. aug. 31. 14:34
 17/17 Mamura válasza:
70%
Nincs akaraterőd! Ennyi! Ha le akarsz fogyni akkor le tudsz fogyni!
2022. febr. 5. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!