Mik az implikációi, nehézségei vagy bökkenői a low carb és a low fat diétáknak?
Én lowcarb- ( lchf) étrenden vagyok évek óta. Rég nem látok semmilyen nehézséget benne. Eleinte voltak csak elvonàsi tüneteim, mikor kerülni kezdtem a cukros, fehérlisztes kajákat, de pàr hét alatt elmúlt, azóta jobban vagyok mint valaha. Gabonaféléket mint bulgur, rizs és társai amúgy sem eszem, már vagy 10 éve, mióta a saját háztartást vezetek, dolgozom, és a vásárlást is saját pénzből oldjuk meg a párommal. Gyümölcsöt sem eszem egészségügyi probléma miatt.
A zöldségeket, húsféléket, tojást, tejtermékeket, zsiradêkot, olajos magvakat tartalmazó étrendemet, nagyon kevês ch csökkentett tésztával és ilyen kenyérrel egészítettem ki, mert ezeket szeretem igazán.
Engem sokkal jobban laktat a zsír és a fehérje, ritkábban leszek éhes ha ezekből eszem többet, jobban is szeretem ezeket, és mellé kevés ch- t viszek be, azt is főleg zöldségekből.
Én így érzem jól magam, és a célomhoz is ez az étrend segít hozzá leginkább.
A low fat-nél éhes voltam, a low carb-nál a falat kapartam egy kis rizsért vagy burgonyáért.
Ami egyszerűbben tartható az a low-fat, amivel könnyebb fogyni, valószínűleg a plusz vìzveszteség miatt, az a low carb.
A low-carb kúraszerűen végezhető, a low fat fenntarthatóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!