Mennyire sok fél év alatt 15 kilót hízni?
A lassú folyamatos hízás és a fogyni nem tudás a bármiféle változtatások ellenére, az pajzsmirigy problémára utalhat.
Ha ez a 15 kiló gyorsan szaladt fel (mondjuk egy hónap alatt), akkor viszont inzulin rezisztencia, cukorbetegség lehet.
Mind a kettővel háziorvos, utána tovább beutaló.
Egyéb jelek, amiket érdemes átgondolni, hogy volt-e neked:
Fáradtság, levertség, száraz bőr, száraz haj, hulló haj, székrekedés, fázás, feledékenység stb
Szerintem sok, főleg, ha nem tudod az okát. Nekem , amikor edzettem, igaz, 3-4 hó alatt 15 kg-t fogytam, arra is azt mondta a tréner, hogy ez fura ilyen hirtelen, nem szedek-e valami szert rá, de egyébként nem volt semmi a háttérben.
Lehetséges, hogy nem ártana egy endokrinológiai kivizsgálás, hátha valami hormon probléma állhat a háttérben, esetleg pajzsmirigy gond.
Látom, közben írtad a cigit. Ha egy szenvedély betegséget (cigi), egy másik szenvedélybetegséggel (túlzott evés) váltasz fel, akkor igen, lehetnek ilyen problémák. Ha a kivizsgálás sem hoz eredményt, akkor fokozatos kondizást javasolnék, de ne otthon, mert ott hamarabb beszéli rá magát az ember, hogy miért éppen ne tegye, amit éppen kellene.
Sokan küzdenek elhízással a cigi letétele után, sőt, van, aki emiatt szokik vissza újra.
Kérdező, pótcselekvés számodra az evés, mert nem cigizel, esetleg még így vezeted le a feszültséget is.
Egyél kevesebbet és fogj hozzá sportolni. A sport jó stresszlevezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!