Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyire sok fél év alatt 15...

Jeverezi kérdése:

Mennyire sok fél év alatt 15 kilót hízni?

Figyelt kérdés
32 éves férfi vagyok és 178 centiméter magas. Egyre többet hízok nem tudom az okát.

2021. júl. 16. 12:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
30%
Ne zabálj annyit + mozdulj meg
2021. júl. 16. 12:26
 2/14 anonim válasza:
92%
Pajzsmirigyed vizsgaltasd ki. Beszélj a haziorvosoddal. Dietetikussal. Mozogsz?
2021. júl. 16. 12:28
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ha nem eszel többet, nem mozogsz kevesebbet, nem változott semmiben az életmódod, akkor a háziorvosodtól kérj kivizsgálást. Valószínűleg beutal endokrinológushoz.
2021. júl. 16. 12:28
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azóta eszek többet mióta nem cigizek.
2021. júl. 16. 12:32
 5/14 A kérdező kommentje:
kb háromnegyed éve
2021. júl. 16. 12:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

A lassú folyamatos hízás és a fogyni nem tudás a bármiféle változtatások ellenére, az pajzsmirigy problémára utalhat.

Ha ez a 15 kiló gyorsan szaladt fel (mondjuk egy hónap alatt), akkor viszont inzulin rezisztencia, cukorbetegség lehet.

Mind a kettővel háziorvos, utána tovább beutaló.

Egyéb jelek, amiket érdemes átgondolni, hogy volt-e neked:

Fáradtság, levertség, száraz bőr, száraz haj, hulló haj, székrekedés, fázás, feledékenység stb

2021. júl. 16. 12:37
 7/14 anonim ***** válasza:

Szerintem sok, főleg, ha nem tudod az okát. Nekem , amikor edzettem, igaz, 3-4 hó alatt 15 kg-t fogytam, arra is azt mondta a tréner, hogy ez fura ilyen hirtelen, nem szedek-e valami szert rá, de egyébként nem volt semmi a háttérben.

Lehetséges, hogy nem ártana egy endokrinológiai kivizsgálás, hátha valami hormon probléma állhat a háttérben, esetleg pajzsmirigy gond.

Látom, közben írtad a cigit. Ha egy szenvedély betegséget (cigi), egy másik szenvedélybetegséggel (túlzott evés) váltasz fel, akkor igen, lehetnek ilyen problémák. Ha a kivizsgálás sem hoz eredményt, akkor fokozatos kondizást javasolnék, de ne otthon, mert ott hamarabb beszéli rá magát az ember, hogy miért éppen ne tegye, amit éppen kellene.

Sokan küzdenek elhízással a cigi letétele után, sőt, van, aki emiatt szokik vissza újra.

2021. júl. 16. 12:38
 8/14 anonim ***** válasza:
4-es Akkor nem kell keresni az okot, meg kivizsgáltatni, legalább is nem első körben. Leírtad többet eszel, akkor kezdj el odafigyelni, mind a mennyiségre és minőségre. És kezdj el sportolni.
2021. júl. 16. 12:45
 9/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, pótcselekvés számodra az evés, mert nem cigizel, esetleg még így vezeted le a feszültséget is.

Egyél kevesebbet és fogj hozzá sportolni. A sport jó stresszlevezető.

2021. júl. 16. 14:10
 10/14 anonim ***** válasza:
Én világ életemben vékonyabb típus voltam, viszont a karantén kezdete óta 8 kg-ot szedtem fel, nekem már ez is soknak érződik. Viszont fél év alatt 15 kg az több mint havi 2 kg, ez szerintem nagyon gyors. Ha tényleg azért van mert letetted a cigit akkor valamit érdemes lenne helyette kitalálni, mert ha ilyen ütemben haladsz tovább azt nem fogja az egészséged meghálálni. Viszont az előzőekkel is egyetértek, egy kivizsgálás soha nem árhat!
2021. júl. 16. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!