Mennyi mozgás fér be az időtökbe napi vagy heti szinten és mit sportoltok?
Én vettem otthonra egy edzőgépet. Használtan, harmada annyiért, hogy ha esetleg nem megy, akkor ne bukjak rajt sokat. Most azon vagyok, hogy kellene inkább egy zsír új, mert széthajtottam. Sokkal jobb otthon helyben, mint hogy idő menjen el azzal, hogy beutazom a városba egy edzőterembe, ahol fizetem még a bérletet is. Így több idő jut a mozgásra.
Meg hát én mindig azt mondom, mindig arra van időnk, amire szánunk.
Heti 2x mozgok.
Egy óra crossfit, illetve egy futás, ami kb 35-40 perc.
Tavaly heti 3x crossfit is belefért plusz 1 futás...
Megoszlanak az ajánlások is, van ahol heti 5, máshol heti 2x mozgást ajánlanak. Napi 1 óra, mert hogy 15 perc semmi se ér, mert el se kezdődik a zsírégetés. Szóval azért heti 5x30 jó lenne? Vagy 2-3× 1 óra?
Aki munkából, majd bevásárlásból este 6 előtt sose ér haza, meg még napi min. 1-2 óra másodállás fixen, ezen felül változó mértékben házban és a körüli munka, meg hétvégi ház telekkel, idős szülők, meg a gyerekeket is ide-oda cipelni. Úgy elmegy a nap, a hét, hogy észre se veszi az ember, és még semmi extrát nem csinált, csak ezeket az alap dolgokat. Igazi pihenés nem is nagyon marad, csak kb 6 óra alvás.
Ügyesnek kell lenni, hogy edzésre is jusson idő, mert a többi munkából nem lehet lefaragni.
Kb minden nap erősítek 2x15-20 percet, plusz sétálok 1-1,5 km-t.
Eljártam naponta futni is, viszont egy hónappal ezelőtt lesérültem, azóta az kimarad, sajnos, pedig nagyon hiányzik. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!