Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi mozgás fér be az...

Mennyi mozgás fér be az időtökbe napi vagy heti szinten és mit sportoltok?

Figyelt kérdés
Fogyókúra során fontos lenne, de nincs idő. Más is van így? Tudom, függ az élethelyzettől is.

2021. júl. 5. 23:32
1 2
 1/19 anonim válasza:
75%
Én napi 2 órát szoktam.
2021. júl. 5. 23:42
 2/19 anonim ***** válasza:
85%

Én vettem otthonra egy edzőgépet. Használtan, harmada annyiért, hogy ha esetleg nem megy, akkor ne bukjak rajt sokat. Most azon vagyok, hogy kellene inkább egy zsír új, mert széthajtottam. Sokkal jobb otthon helyben, mint hogy idő menjen el azzal, hogy beutazom a városba egy edzőterembe, ahol fizetem még a bérletet is. Így több idő jut a mozgásra.

Meg hát én mindig azt mondom, mindig arra van időnk, amire szánunk.

2021. júl. 5. 23:49
 3/19 anonim válasza:
98%

Heti 2x mozgok.

Egy óra crossfit, illetve egy futás, ami kb 35-40 perc.

Tavaly heti 3x crossfit is belefért plusz 1 futás...

2021. júl. 6. 00:01
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Én hetente általában 4-5 nap fixen mozgok, de van, amikor több, van amikor sajnos kevesebbet. Fél órát szoktam szobabiciklizni (30 km/h tempóban), aztán meg fél órát, háromnegyed órát (mikor hogy jön ki) szoktam tornázni. Vagyis erősítő gyakorlatokat próbálok végezni. Ennyit szoktam csinálni fixen. Van amikor még sétálok, de így ez ami fix. Szóval hetente általában mondjuk 5x1-1,5 óra kb. Lehetne több is, de én evvel a mozgással meg vagyok elégedve ahhoz képest, hogy régen semmit sem csináltam. Most azért próbálkozok, meg na, én ezt a napi 1, esetleg 1,5 órát elégnek tartom magamnak.
2021. júl. 6. 00:18
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Van egy kutyám, vele fixen sétálok naponta 3-szor 30-40 percet (tempósan), hétvégén többet. Ezen kívül próbálom magam rávenni hetente legalább 2-szer tornára, ez 40-45 perces lazább aerobic.
2021. júl. 6. 00:49
 6/19 A kérdező kommentje:

Megoszlanak az ajánlások is, van ahol heti 5, máshol heti 2x mozgást ajánlanak. Napi 1 óra, mert hogy 15 perc semmi se ér, mert el se kezdődik a zsírégetés. Szóval azért heti 5x30 jó lenne? Vagy 2-3× 1 óra?

Aki munkából, majd bevásárlásból este 6 előtt sose ér haza, meg még napi min. 1-2 óra másodállás fixen, ezen felül változó mértékben házban és a körüli munka, meg hétvégi ház telekkel, idős szülők, meg a gyerekeket is ide-oda cipelni. Úgy elmegy a nap, a hét, hogy észre se veszi az ember, és még semmi extrát nem csinált, csak ezeket az alap dolgokat. Igazi pihenés nem is nagyon marad, csak kb 6 óra alvás.

Ügyesnek kell lenni, hogy edzésre is jusson idő, mert a többi munkából nem lehet lefaragni.

2021. júl. 6. 07:51
 7/19 tundegoncznagy36 válasza:
100%
1 óra úszás
2021. júl. 6. 07:57
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Heti 3-szor 45 perc intenzív szobabiciklizés(16km/alkalom)+20 perc ugrókötelezés
2021. júl. 6. 08:59
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, szerintem az, hogy 5x30 vagy pedig 2-3x 1 óra, az mindegy. Vagyis szerintem az eredmény ugyanaz lesz. Pláne ha figyelsz az étrendedre, és úgy próbálsz fogyni, mert ugye az étrenden van a hangsúly, a mozgás csak egy plusz, és pont ezért gondolom, hogy az, hogy heti 5x30 vagy 2-3x1 órában mozogsz nincs nagy különbség. Én vagyok a 4-es válaszoló, és én az elején úgy kezdtem, hogy csak napi fél óra szobabiciklizés, és utána semmi torna, semmi erősítő. Mondjuk az erősítőgyakorlatokkal zsírt annyira nem égetek, szóval mondhatjuk úgy is, hogy én tulajdonképen a heti 5x30-at csinálom. 22 kilót fogytam eddig. Persze, kalóriát számolok, és mellé mozgok. Szóval most nem tudom, hogy a zsírégetés mikor kezdődik el, vagy most nem tudom, de én ez, ahogy csinálom, nekem beválik, tudok fogyni, most nem is annyira érdekel, hogy mikor indul be a zsírégetés, mert a mozgás mindenképp jót tesz, zsírégetés ide vagy oda. Szerintem a lényeg az, hogy csinálj valamit, mozogj és figyelj az étrendre.
2021. júl. 6. 12:11
 10/19 anonim ***** válasza:
47%

Kb minden nap erősítek 2x15-20 percet, plusz sétálok 1-1,5 km-t.

Eljártam naponta futni is, viszont egy hónappal ezelőtt lesérültem, azóta az kimarad, sajnos, pedig nagyon hiányzik. :(

2021. júl. 6. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!