Miért eszem többet nyáron? Vagy legalábbis hízom nyáron, télen fogyok? Más is van így ezzel?
Télen jellemző, hogy minimális erőfeszítés nélkül leadok 5-6 kilót.. akár 1-2 hét alatt is.
Nyaranta jellemző, hogy felszedek 5-6 kilót, pedig semmivel nem sportolok kevesebbet, mint télen. Sőt a diétára is sokkal jobban odafigyelek... 10x jobban figyelem mit eszek, mint télen.
Én is fordítva működöm, eleve télen sokkal jobban kívánom a nehezebb ételeket és sokkal nehezebben veszem rá magam a mozgásra.
Egyébként ha jobban odafigyelsz és mégis hízol akkor valami nem oké. Általában lebecsüljük hány kalóriát fogyasztunk és túlbecsüljük mennyit égetünk el. Érdemes lenne egy napodat számolni, hogy lássuk mi a helyzet. Ilyenkor nyáron sokkal könnyebben csúszik be pár strandos kaja, pár pohár alkohol, fagyi....stb.
Én is csak arra tudok gondolni, mint a #6-os. A legegyszerűbb magyarázat az, ha több cukros vagy alkoholos italt iszol ilyenkor.
Nagy étvágyam nekem sincs, ellenben simán megiszok 1-2 üveg bort fröccsként és/vagy egy fél tálca sört hetente a nagy melegben. Az pedig jó sok kalória. És a gyümölcslevek, vagy cukros üdítők sem jobbak, bár én azokat pont nem iszok.
Ezzel én is pont fordítva vagyok.
Télen egy ketogén szerű étrendet követek, általában húst és zöldségeket eszem meg jó sok tojást. Illetve gyümölcsöként az olyankor szezon, déli gyümölcsökből fogyasztok, kb. 2-3 adagot naponta.
Nyáron viszont egy szénhidrátban dúsabb, de hús és állati eredetű élemiszerekben alacsonyabb étrendet követek sok idényzöldséggel.
Ilyenkor nincs étvágyam és vágyom a könnyű dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!