Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 2,5 fél hét alatt negyed kg...

2,5 fél hét alatt negyed kg fogyás?

Figyelt kérdés
Számoltam a kalóriákat rendesen, edzettem közben, és ma ráálltam a mérlegre és kiderült, hogy kb. semennyit nem fogytam. Az látszik a testemen, hogy kicsit vékonyabb lettem, de ezt én így nem értem, hogy lehet.
2021. jún. 29. 09:56
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Havonta mérjed magad. Ugy reálisabb lesz változás. Nekem van mikor hetente ugrál 1 kg ide oda. Ezért jobb havonta mérni.
2021. jún. 29. 10:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet úgy is, ahogy az egyes mondta, de én pl. nem szeretem ezt a módszert.

Mivel én nem félek attól, hogy mit mutat a mérleg, az csak egy szám, ezért én minden nap reggel mérem magam és átlagot vonok minden héten.

Nekem ez azért jött be jobban, mert van olyan, hogy látszólag akár egy hónapra megáll a fogyás, de közben voltál bőven lent is kilóban, csak visszaugrott (nem azért mert híztál, hanem mert ez normális). Ha szerencsétlenségedre pont akkor van a havi egy mérésed, amikor fent van ez a kiló, akkor azt hiszed, hogy tényleg nem történt semmi egy hónap alatt. Az átlagokkal viszont szépen látod, hogy mi történik.

Persze ez csak én vagyok, ez főleg annak nem jön be, aki naponta tud azon problémázni, hogy fél kiló lement vagy fel. Bár akár "lelki edzésnek" is jó lehet. :)

Mindenesetre 2,5 héttől még nem kell nagy eredményeket várni, majd ha másfél hónap múlva is ugyanez van, akkor alakítsd át a dolgokat, mert valamit rosszul csinálsz.

2021. jún. 29. 11:49
 3/6 SZücsöm ***** válasza:
78%

Nem jobb havonta mérni mert ha ne adj isten átmennél kalória többletbe vagy csak szimplán megszűnik a deficit akkor 1 hónapig nem fogsz róla tudni.

Minden nap reggel wc után de ivás étkezés előtt kell mérni és nem az adott napi eredménnyel kell törődnöd hanem mindig a heti átlagból kell levonni a következtetést.

Így sokkal hamarabb kiderül ha valami gond van a kalóriabevitellel és sokkal pontosabb visszajelzést kapsz mintha csak havi 1szer méregetnéd a súlyodat.

Még egyszer: A lényeg az hogy átlagot mérsz és nem a napi eredményeken rágódsz. A "vízmozgás" miatt úgy is ugrálni fog a súlyod kisebb vagy nagyobb mértékben.

2021. jún. 29. 11:51
 4/6 anonim válasza:
100%
Fogyni fogysz, csak az edzés miatt az izmaid is erősödnek, így nehezebb leszel.
2021. jún. 29. 13:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. jún. 29. 17:37
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Centiket is mérd, és a zsír-izom arányt is! Izom sokkal kisebb térfogatú a zsírnál. Tehát valszeg leadtál zsírt is, csak jött fel izom.
2021. jún. 30. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!