Más is tapasztalt olyat, hogy ha gluténmentesen eszik, gyorsabban fogy?
Valahogy mintha azt figyeltem volna meg, ha gluténmentesen étkezek, jobb a körzérzetrm, szebb a bőröm és gyorsabban is fogyok. Más is tapasztalt ilyet?
(Nem kukoricalisztes dolgokat eszem, inkább köleslisztből készült zsömle, tortilla, palacsinta stb)
Én is gluténmentes étrenddel fogytam le, bár azt is hozzáteszem, hogy akkoriban semmilyen gabonát sem ettem. Nekem pajzsmirigy-alulműködésem volt, többek között azért kezdtem bele, mert ha autoimmun eredetű, annak lehet gluténérzékenység az oka. Továbbá nem akartam életem végéig Letroxon élni.
A pajzsmirigyem megjavult, a súlyom azóta is normális. További pozitív hatás, hogy elmúlt az ekcémám (terhelésre visszatér).
Véleményem szerint egy egészséges embernek sem lesz baja a gm táplálkozástól. Akár fogyaszt valaki glutént, akár nem, lehet egészséges.
Nekem gluténmentes diéta nélkül is helyrejött a pajzsmirigyem. Vékony vagyok, és bármikor könnyen tudnék még fogyni. A bőröm is nagyon szép, pedig rengeteg tejterméket fogyasztok.
Kérdező, vagy lehetett problémád a gluténnel vagy a tejjel, talán érdemes lett volna kivizsgáltatni, vagy legalább nem egyszerre kezdeni a két féle diétát. Esetleg lehet placebo hatás. Rengeteg más diétáról is sokan írják, hogy amióta azt követik, azóta fogytak, egészségesek lettek stb. Kinek mi a megfelelő + ki miben hisz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!