Ez most hízás vagy mi?
Lassan, de fogyok, minden nap mérlegelek. Van, hogy 2-3 napig dekára ugyanannyi a súlyom, de amúgy 10-20 dekánként csökken. Tegnap megettem 2 süteményt, nem bánom, jól esett, de ma fél kilóval többet mutat a mérleg.
Hogy lehet 10 deka sütitől fél kilót hízni? Vagy mi történt?
Ne mérd magad minden nap, vagy ha már méred, akkor inkább számolj minden héten átlagot és azokat hasonlítsd össze.
1-2 kg súlyingadozás teljesen normális napról-napra, mert élő szervezet vagy, nem pedig gép. Ez önmagában nem jelent se hízást se fogyást, több idő kell ahhoz, hogy kiderüljön, hogy működik-e a diétád.
Pont hogy jól csinálod a napi mérést, csak így fogsz pontos értékeket kapni a haladásodról. De ahogy írták is előttem, hetente atlagolni kell és a heti átlag súlyodat vezetni. Ekkor látni fogod folyamatában a fejlődésedet.
Egyébként teljesen természetes, hogy ha túlléped a kalóriakeretedet, többet mutat a mérleg. A szénhidrát is vizet köt meg a szervezetben.
Egyébként pont ezért nem érdemes csak havonta egyszer mérni, mert ha az egy mérés pont így van időzítve, hogy előtte nap kicsit túletted magad, vagy cukros/sós dolgokat ettél, máris többet mutat, mint amennyit 2 nap múlva mutatna. És fordítva is igaz, lehet hogy előző este pont kimaradt a vacsora valami miatt, és másnap reggel kevesebbet mutat a mérleg, mint kellene.
Ezért a napi mérést mindenképpen jól csinálod, csak tényleg átlagolj, és majd 2 hónap múlva ha még mindig ilyen kétségbe vagy esve, gyere vissza :)
A heti átlagolást ajánlom én is, úgyis fogod magad minden nap mérni, akárki akármit mond. De meg kell tanulnod elszakadni ennek a jelentőségétől, és csak egy puszta számként tekinteni a mérleg által mutatott adatokra.
Nem ártana az sem, ha szereznél további ismereteket a fogyással és az emberi szervezet működésével kapcsolatban, mert egyébként olyan meglepetések érhetnek az úton, amik miatt veszélyben van a sikered.
Nem kell ennyire túldramatizálni. A súly simán ingadozhat 1-1.5 kg-ot naponta, sok mindentől függ, hogy éppen mit mutat még hízás-fogyás nélkül is. Sőt, nekem egy nappal azelőtt, hogy megjön, simán 2-3 kg-val többet mutat a mérleg.
Nem kell minden nap a mérlegen állni, elég lenne 1-2 hetente reggel, éhgyomorra megnézni mi újság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!