A 11 és fél éves lányomról lenne szó?
Pszichológus mindenképpen kellene, mert ebből később komoly gondok lesznek. Táplálkozási zavarokra specializálódott gyermekpszichológust keress.
Elképzelhető, hogy a lányod pont abban látja az értékét, hogy ő a legvékonyabb az osztályban, s ennek elvesztésétől fél.
Sorozatokban, filmekben, könyvekben nagyon gyakori, hogy a női szereplők fogyóznak, a testsúlyukon és kinézetükön problémáznak, s ez a tartalomfogyasztók agyába is beeszi magát, s egyre többet gondolnak ők is ilyesmire. Ha osztálytársat, barátnőt csúfolnak ilyennel, vagy ők beszélnek ilyen problémáikról, ez a hatás szintén érvényesül; de akkor is, ha a vékonysága miatt kap bókokat, elismerést.
24-es, egyik barátnőm és én is majdnem belehaltunk a "vastagok a combjaim" krízisbe, a barátnőm 14 évesen, én 32 évesen.
Szóval igenis menjen el a kislány pszichológushoz, mert rengeteg étkezési zavar kora kamaszkorban kezdődik, és a szülő pont csak legyint rá, mert "kicsi még hozzá".
Hát nem kicsi, elég egy vékony barátnő, ideál és kész a baj.
Kérdező: figyeld az evését. Ne szólj be neki, de figyelj rá oda, hogy nem hagy-e ki étkezést (ilyen-olyan kamuindokkal), nem rejti-e el az ételt (én mindig zsebes ruhákban jártam meg a bugyimba dugtam), ilyesmik.
És ha elkezd fogyni, akkor tényleg cselekedj, de várd meg, míg 30 kg-s lesz.
#8 Kólát? Komolyan? 18 éves kor alatt? Én csak 18 fölött ihattam, de szerintem minden normális ember.
Amúgy szerintem dagadt a gyerek, a 28. válaszban leírt adatok a normálisak, de még onnan is lehet fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!