A 11 és fél éves lányomról lenne szó?
egyáltalán nem kövér, a számokból megítélve. sok időt tölthet a neten, vagy a suliban cikizik miatta, 11 éveseknek magától nem szokott eszébe jutni a diéta kérdése... edzeni mindenképpen mehet, a sport jót tesz, nem csak fizikailag, hanem szellemileg is. fontos, hogy oda kell figyelni arra, hogy ne hagyjon ki étkezéseket, és ne mellőzze a megfelelő táplálkozást. ha esetleg észrevennéd, hogy rohamosan fogy, nem eszik, vagy furcsán viselkedik, akkor fennállhat étkezési zavar kialakulása, így legrosszabb esetben egy gyermek pszichológushoz el lehet vinni, aki segít megoldani a dolgokat.
szerintem beszélgess el vele mélyebben erről! :)
1. Normálisnak tűnik a súlya, bár nem írod, hogy a nemi érése megkezdődött-e már.
2. Mi az, hogy a sportot megengeded? Ezt úgy írod, mintha a sport valami káros vagy veszélyes dolog lenne. A sport hasznos és egészséges függetlenül attól, hány kiló az ember.
Sportolni engedd, de szórakozás, kikapcsolódás miatt, emellett szerintem nézz utána mit csinál a neten, mert ahogyan fent is írták 11 évesen nem normális, hogy a diétázáson gondolkodik egy gyerek, főleg hogy teljesen normális a tömege.
Figyelj, rá, nehogy a hátad mögött kidobja az ennivalokat és hasonló butaságokat csináljon.
Rendben, nagyon köszönöm mindenkinek! Ezt megmutatom neki, hogy miket írtatok! Szerintem abbahagyja akkor, de azért figyelem, hogy nem akar e tovább fogyózni.
#4 ezt úgy értem, hogy kitalálta, hogy naponta el akar égetni 4-500 kalóriát. Alapból szokott sportolni, lovagolni jár heti egyszer, tesi óra helyett is szokott olyasmiket csinálni, amit órán csináltak volna.
# 1 szerintem nem a suliban cikizik, az osztályában mert ő majdnem a legvékonyabb. Telefonozni nagyon ritkán szokott szerencsére, ha mégis, akkor is csak Among Us-ozni szokott. Remélem, hogy abbahagyja. Mindenkinek köszönöm, hogy normális válaszokat kaptam!
írasd be valami sportra, az mindig jó. gondolom nem cukrot zabáltok zsírral, ha igen, azon az egész család érdekében változtass. sok zöldség-gyümölcs, sovány húsok, minimális nasi. ez már egy egészséges étrend. a lányod magától dönthet úgy hogy nem eszik csipszet, nem iszik kólát (ez amúgyse tesz jót senkinek).
a legnagyobb baj amikor ilyen fiatal korban "diétázni" akarnak a gyerekek, hogy a fejükben csak a koplalás számít fogyókúrának. azt magyarázd meg neki, hogy a koplalás nem járható út.
A futás teljesen oké szerintem, bár ez fura, hogy 11 éves kislány kalóriákon gondolkodik. Persze, lehet a vékony barátnő az oka, de nem biztos, hogy direkt. Nekem is volt, hogy nálam vékonyabb barátnőm mondogatta, hogy ő magával elégedetlen, de én csinos vagyok. :D
Szerintem vidd el nyugodtan futni, csak figyelj rá, hogy egyen eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!