Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan bírjátok ki, hogy ne...

Hogyan bírjátok ki, hogy ne egyetek egészségtelen kajákat?

Figyelt kérdés
Elkezdtem edzeni és diétázni, de nagyon nehezen megy, hogy nem ehetek olyan kajákat mint előtte. Előtte sokat nassoltam: chips, csoki. Nagyon elhatároztam magam, de néha nagyon nehéz kibírni. Mit egyek helyette vagy mit csináljak olyankor?
2021. márc. 16. 15:45
1 2 3
 21/26 Sunshinedoll ***** válasza:
56%

Nem fogyókúrázom vagy diétázom, de egészségügyi okokból elég szigorú étrendem van. Ettől függetlenül nem ostorozom magam, ha lecsúszik egy-egy olyan étel, ami nem feltétlen illik ebbe az étrendbe bele, egy étkezéstől nem fogok meghízni/nem lesz bajom, ahogy az ember beteg/kövér se egy tál ételtől lesz.

Szerintem amíg valaki tud mértket tartani, nem probléma ez.

(Nem akarom párhuzamba állítani a betegséget meg a kövérséget, a kövérség nyilván nem betegség, egyszeren csak a saját példámból indultam ki, és úgy gondolom, hogy túlsúly esetében sem gond, ha kéthetente egyszer betol az ember egy pizzát vagy nemtudom, amíg összességében egészségesen étkezik).

Másrészt pedig mindenféle étrendet ott egyen meg a fene, ha az ember nem szereti. Mi értelme van sanyargatni magad, ha az ételek élvezhetetlenek? A lényeg szerintem az lenne, hogy egy fenntartható életmódot alakítson ki az ember, ami a saját helyzetéhez mérten a lehető legegészségesebb, de azért még élvezhető.

2021. márc. 18. 19:55
 22/26 anonim ***** válasza:
38%

"A kövérség nem betegség" Akkor mi? :D

Tönkrement hormonrendszer, "sunyi" gyulladások sorozata, esetleg rossz emésztőrendszer, aztán az ebből fakadó egyéb dolgok, amiket a végtelenségig lehetne sorolni.

Sőt... nem elég, hogy betegség, népbetegség is.

2021. márc. 18. 20:02
 23/26 Sunshinedoll ***** válasza:
0%
#22 A kövérség egy állapot. Nem minden kövér embernek vannak egészségügyi problémái, ahogy egészségügyi problémái sem csak kövér embereknek vannak.
2021. márc. 18. 20:03
 24/26 anonim ***** válasza:
42%

Jah, a leptinrezisztencia, magas ghrelin szint stb. állandósulva vajon mi lehet, ha nem a hormonrendszer szétmenve? :) A vércukorszint brutális ingadozásáról nem is beszélve. Vagy akár az érzelmi evés, ahol a stresszhormon miatt érzi magát az egyén éhesnek, holott biológiailag semmi szüksége nincs kajára (vagy valami ahhoz hasonlító dologra, amit ételnek csúfolnak).

Van amikor ez helyrehozható még, de valamikor már nem. Szóval lehet akut vagy krónikus. De bizony az akut is betegség, ugyanúgy mint a nátha, amiből kigyógyulsz.

És akkor a mentális egészségről nem is beszéltünk... Mindenhol a superlady-ket, superman-eket mutogatják, még egy szép alkatú lányt/nőt is aggaszt tudat alatt. Hát még egy túlsúlyos embert, akinek tényleg van is alapja frusztráltnak lenni. Egyenes út az életbeli kiégéshez, depresszióhoz (legyen az akár átmeneti szintén). No meg az ördögi kör: stresszel mert tudat alatt is piszkálja hogy van rajta felesleg, de a stressz miatt eszik (nyilván nem csirke-rizst), de a rengeteg plusz kalóriától és a nulla mozgástól tovább hízik.

Konklúzió: Minden túlsúlyos embernek van valamilyen akut és/vagy krónikus, testi és/vagy mentális betegsége.

2021. márc. 18. 23:10
 25/26 Sunshinedoll ***** válasza:
65%
Amúgy igazatok van, az én hibám volt, hogy a Fogyókúra témában csodálkozom, hogy megy a kövérellenesség meg a mindenféle káros divatdiéta meg az étellel való borzasztó rossz és egészségtelen kapcsolat. Nem is tudom, mit vártam? Egymás elfogadását, segítését és egészségre való törekvést a megszégyenítés, utálkozás, rágalmazás meg divathóbortok helyett? Áhhhh. Szép álom volt azért.
2021. márc. 19. 10:44
 26/26 anonim ***** válasza:

Jézusom, te tudsz szöveget értelmezni?

A tanult embert lehurrogják, de azt akinek fingja nincs az egészről, istenítik.

Szerinted a normális szakemberek miért vannak a divatdiéták és egészségtelen "ételek" ellen? Hát nyilván azért mert annyira jót tesznek a testnek :D (irónia)

Miért kéne elfogadni a rosszat? (nem az ember a rossz, hanem a helyzete, állapota). Egy észszerű válasz a hormonokról, hatásokról miért nem minősül segítségnek?

Vagy mondd már meg légyszi, hol volt a válaszomban megszégyenítés, utalkozás vagy rágalmazás?

Divathóbortok? Az emberi test és gondolkodás működését írtam le, nem azt, hogy van egy XY diéta, és azt istenítem. De lehet, hogy ezt is odaképzelted.

Hát igen, nagyon szép álomvilágban élhetsz, legközelebb próbáld meg nyitott szemmel elolvasni amit ír valaki. Aztán értelmezni is...

2021. márc. 19. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!