Így le tudok fogyni, vagy nem igazán?
A fogyáshoz kalóriadeficit kell. Az, hogy normálisan és egészségesen eszel az abban segíthet, hogy könnyebben tartsd meg, a kalóriadeficitet, mert az egészségesebb ételek általában (nem mindig) jobban is laktatnak ugyanazért a kalóriamennyiségért. (pl az olajos magvak, mandula dió is egészséges de rohadt sok kalória van bennük)
Edzésnek jobb, ha izmosító gyakorlatokat csinálsz, nem csak sovány akarsz lenni, hanem szép és formás is gondolom :).
Illetve mehet a kardió is. Lehet meglepő de kalóriaégetésre az egyik legjobb a séta. De ne várj tőle csodát. Minden esetre küldök erről egy video linket: https://www.youtube.com/watch?v=nZ1tgkfeyiA
Azt mondják, kardió nélkül, csak erősítő edzésekkel nehéz fogyni. Szerintem biztosan vannak olyan edzések, ami kevésbé ugrálós, meg napközben nem hiszem, hogy hetente 2-3 alkalommal annyira zavarnád az alattad lakót, én is kardióztam már a 2. emeleten :D Amúgy meg a biciklizés, futás is kardió.
Étkezésben meg az a lényeg, hogy kevesebb kalóriát vigyél be, mint amit elégetsz, de azért érdemes figyelni, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét, zsírt szénhidrátot vigyél be. Én 2 hónapja a Yazio applikációba szoktam bevinni, miket eszem, és figyelem, hogy lehetőleg ne nagyon lépjem túl az ajánlott napi kalóriát. Február óta mozgás nélkül fogytam 2 kilót :D
Szerintem ha rendszeresen mozogsz és kalóriadeficitben eszel, simán lemehet az 5 kiló :)
youtubeon keress rá "silent" vagy "aparment friendly cardio workout"-ra nagyon sok jó, izzasztó van amiben nem ugrabugrálsz össze vissza.
másik opció, hogy ha szép az idő kiemhetsz sétálni/futni/ugrókötelezni.
vagy ha tudod, hogy az alattad lévőket nem zavarja, ha esetleg nap közben edzel, akkor ugrálós cardio edzéseket is letolhatsz. Nálunk a házban az a megegyezés, hogy reggel 8 és este 19óra között lehet hangoskodni (felújítani, edzeni, etc.) és erre senkinek nem lehet semmi panasza. Csak ne éjjel kezdj neki amikor az emberek már aludni készülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!