Mi hízlal jobban, 30 dkg fehérkenyér vagy 30 dkg disznósajt?
Ez hülyeség. Nem véletlenül találták ki a füstölést. Füstölt szalonna, kolbász pláne nagyon sokáig eláll a padláson lógatva. Csülök, lapocka szintén olyan amit szoktak füstölni.
Tepertő szintén nem romlandó.
Húst zsírban sütve azzal leöntve hogy elfedje szintén nem véletlen találták ki.
A boltos részt meg nem is értem.
Ott pláne van minden egész évben.
"És tél végén volt (most is akkor van) disznóvágás, pár hét alatt ezek a disznóságok teljesen elfogytak. "
Ki az a hülye, aki egész télen át eteti a disznót, amikor az emberek számára kis kevés a kaja? Tél ELEJÉN vágták le, hogy egész télen át kitartson, mint zsír, kolbász, szalonna, sózott hús, stb.
És emellett volt sok sok savanyított, befőtt, lekvár, szárított zöldség, aszalt gyümölcs, gyökérzöldség télen is.
És a parasztemberek tényleg több zöldséget, gyümölcsöt ettek, mert az volt sok.
Kivéve mondjuk a kora tavasz környéki időszakot, amikor a tavalyi krumpli, káposzta, hagyma, alma, cékla már elfogyott, de friss még nem termett.
Reggelente kása, délben valami csomagolt, aztán a földekről hazaérve valami meleg estebéd.
De biztos lehetsz benne, hogy pl a kaszálló mellé almafa lett ültetve, hogy árnyék is legyen, de ebédnél is legyen kéznél, ne kelljen cipelni.
Én úgy tudom, hogy amikor ilyesmiket eszik az ember, mint kolbász, szalámi, disznósajt, egyebek, akkor mindig kell enni hozzá valamilyen savanyúságot.
Pl csalamádét, uborkát, ilyesmit.
Mert a savanyú dolog, az semlegesíti a kalóriák egy bizonyos részét.
Nem véletlenül mondják pl a citromos vizet.
Az is jó. Evés előtt 3 deci, majd evés után 3 deci.
Így nagyon kevés kalória hasznosul.
Sem a disznósajttal, sem a kenyérrel nincs gond, ha megfelelő a minősége.
Sokkal nagyobb gond van a boltok felvágott pultjával.
Ott teli van minden tartósító szerrel, tömegnövelővel, E betűs dolgokkal.
Ezek hízlalnak igazán, és teszik tönkre e bélbolyhokat.
Ha házi készítésű termékeket fogyasztol mértékkel, és rendes hagyományos kovászos kenyeret, az nem okoz problémát.
Na persze nem az, hogy fél kiló disznósajt vacsorára, mert az hízlalni fog, ez teljesen természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!