Pár napja nem eszem cukrot ill. próbálok mindent kerülni amiben hozzáadott cukor van. Vsz. ettől fáradt, levert és folyton álmos vagyok - meddig fog ez tartani?
Figyelt kérdés
Nem fogyókúrázni akarok, nem vagyok cukorbeteg, csak (más problémára) kezdtem szedni egy gyógyszert, amihez azt ajánlják, hogy csökkentsem a cukorbevitelt, és gondoltam akkor legyen 0. Nem kívánom az édeset, ilyen probléma nincs, csak a levertség és fáradtság. Ha valaki csinált már ilyet, meddig fog ez tartani? A "diétám" szerintem nem extrém, rendesen eszek mindent, csak a csoki/süti/üdítő/édes cuccok vonalat zártam el (túl sok ilyesmit amúgy se ettem). Vízivásra figyelek és próbálok többet mozogni.2021. febr. 14. 21:51
1/7 anonim válasza:
Milyen más probléma? Hátha tudok segíteni
2/7 anonim válasza:
Ezt így nehéz megmondani, hogy nem tudjuk, mi a probléma. Csak a cukros dolgok elhagyása egészséges embernél nem okoz ilyen tüneteket.
3/7 anonim válasza:
Lehet akár a gyógyszertől is. De ha tényleg a cukor elhagyása miatt van, akkor pár nap alatt hozzászokik a szervezeted.
4/7 anonim válasza:
Én nem voltam egészséges, amikor elhagytam ezeket a dolgokat az étkezésemből, de nálam ez egyáltalán nem kezdődött ilyen tünetekkel. Sőt, azóta csak javult az állapotom. Bár én a gyorsan felszívódó szénhidrátok minden formáját elhagytam (fehér liszt és rizs, finomított cuccok), meg azokat a nagyon keményítős ételeket is, amik azonnal cukorrá alakulnak az emésztőrendszerben (krumpli, kukorica).
5/7 A kérdező kommentje:
Utánaolvastam az interneten, ezt "sugar detox"-nak hívják, és - állítólag - 5-7 napig teljesen normális amíg a szervezet "átáll". Én csak azt furcsállom, hogy nem tartom magam édesszájúnak, napi átlag pár kocka csokit v. 1-2 (kis) sütit/kekszet ettem meg, és ennek a viszonylag kevés cukornak az elhagyása is ilyen tünetekkel járt. Kenyeret, tésztát, krumplit eszem, illetve világ életemben sok tejet ittam (kb. napi 1L) és ezt sem hagytam abba - csak a hozzáadott (finomított) cukrot tartalmazó dolgokat.
2021. febr. 15. 10:06
6/7 anonim válasza:
Lehetnek elvonási tünetek, ha korábban gyakoribb volt cukorfogyasztás. Nekem is volt, mikor életmódot váltottam. 4-5 nap folyamatos fejfájás, szédülés, kézremegés, fáradtság. Kb 1 hónapig tartott, de még utána is nagyon kívántam vagy fél évig. Most már, így 2 év elteltével jobban vagyok, de csak az segített, hogy nem mondtam le róla teljesen, havi 1x tudatosan eszem cukros dolgokat is, minimális mennyiségben. Így jól vagyok. Tudom tartani. A falási rohamok nem jöttek vissza.
Régebben, mikor próbáltam teljesen megvonni, pár hónap után hatalmas zabálási rohamokkal végződött. Ezt igyekeztem megelőzni azzal, hogy tudatosan egy megengedőbb utat választottam.
7/7 Andizsuzsi válasza:
Mivel ugyan úgy tolod a szénhidrátot (ahogy látom a finomítottat is), nem a cukor elhagyása okozza a problémáidat. A szedett gyógyszered mellékhatásait nézd át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!