Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Pár napja nem eszem cukrot...

Pár napja nem eszem cukrot ill. próbálok mindent kerülni amiben hozzáadott cukor van. Vsz. ettől fáradt, levert és folyton álmos vagyok - meddig fog ez tartani?

Figyelt kérdés
Nem fogyókúrázni akarok, nem vagyok cukorbeteg, csak (más problémára) kezdtem szedni egy gyógyszert, amihez azt ajánlják, hogy csökkentsem a cukorbevitelt, és gondoltam akkor legyen 0. Nem kívánom az édeset, ilyen probléma nincs, csak a levertség és fáradtság. Ha valaki csinált már ilyet, meddig fog ez tartani? A "diétám" szerintem nem extrém, rendesen eszek mindent, csak a csoki/süti/üdítő/édes cuccok vonalat zártam el (túl sok ilyesmit amúgy se ettem). Vízivásra figyelek és próbálok többet mozogni.

2021. febr. 14. 21:51
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Milyen más probléma? Hátha tudok segíteni
2021. febr. 14. 21:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így nehéz megmondani, hogy nem tudjuk, mi a probléma. Csak a cukros dolgok elhagyása egészséges embernél nem okoz ilyen tüneteket.
2021. febr. 14. 22:36
 3/7 anonim ***** válasza:
96%
Lehet akár a gyógyszertől is. De ha tényleg a cukor elhagyása miatt van, akkor pár nap alatt hozzászokik a szervezeted.
2021. febr. 14. 23:33
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Én nem voltam egészséges, amikor elhagytam ezeket a dolgokat az étkezésemből, de nálam ez egyáltalán nem kezdődött ilyen tünetekkel. Sőt, azóta csak javult az állapotom. Bár én a gyorsan felszívódó szénhidrátok minden formáját elhagytam (fehér liszt és rizs, finomított cuccok), meg azokat a nagyon keményítős ételeket is, amik azonnal cukorrá alakulnak az emésztőrendszerben (krumpli, kukorica).
2021. febr. 15. 09:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Utánaolvastam az interneten, ezt "sugar detox"-nak hívják, és - állítólag - 5-7 napig teljesen normális amíg a szervezet "átáll". Én csak azt furcsállom, hogy nem tartom magam édesszájúnak, napi átlag pár kocka csokit v. 1-2 (kis) sütit/kekszet ettem meg, és ennek a viszonylag kevés cukornak az elhagyása is ilyen tünetekkel járt. Kenyeret, tésztát, krumplit eszem, illetve világ életemben sok tejet ittam (kb. napi 1L) és ezt sem hagytam abba - csak a hozzáadott (finomított) cukrot tartalmazó dolgokat.
2021. febr. 15. 10:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Lehetnek elvonási tünetek, ha korábban gyakoribb volt cukorfogyasztás. Nekem is volt, mikor életmódot váltottam. 4-5 nap folyamatos fejfájás, szédülés, kézremegés, fáradtság. Kb 1 hónapig tartott, de még utána is nagyon kívántam vagy fél évig. Most már, így 2 év elteltével jobban vagyok, de csak az segített, hogy nem mondtam le róla teljesen, havi 1x tudatosan eszem cukros dolgokat is, minimális mennyiségben. Így jól vagyok. Tudom tartani. A falási rohamok nem jöttek vissza.

Régebben, mikor próbáltam teljesen megvonni, pár hónap után hatalmas zabálási rohamokkal végződött. Ezt igyekeztem megelőzni azzal, hogy tudatosan egy megengedőbb utat választottam.

2021. febr. 15. 16:22
 7/7 Andizsuzsi ***** válasza:
77%
Mivel ugyan úgy tolod a szénhidrátot (ahogy látom a finomítottat is), nem a cukor elhagyása okozza a problémáidat. A szedett gyógyszered mellékhatásait nézd át.
2021. febr. 16. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!