Mik a "safe food"-jaid, és a "fear food"-jaid?
Szerinted nem?
10: meg a medvének a talpa is medvetalp. Sőt, légy erős az előbb volt. :)
nem kategorizálom, nem tartottam hasznosnak, hogy valami tiltott legyen vagy "rossz" vagy "jó", figyelem a fehérjét, a zsírt és szénhidrátot, meg józan ész szerint azért a zsírt 98%-ban nem chipsből tolom magamba. de néha azt is eszem, semmi sincs tiltólistán és semmitől nem félek.
de ha belegondolok, akkor kategorizálom, igaz, csak a neve alapján: az eper az eper, a csoki meg csoki :) (nem okostojáskodni akartam ezzel, hanem az előző gondolatmenetet folytatni, nem tudom átjön-e)
Ő.... most nézem, hogy ez a “dagattaknak” kategória.
Visszavonom a korábbiakat, azt hottem a gourmet kategóriában vagyok.
Szia!
"Safe food"ok nekem például:
-uborka (bármilyen)
-joghurt
(natúr zsírszegény, és
cukormentes gyümölcs joghurt)
-abonett
-káposzta,saláta, spenót, zöldség keverékek
-alacsony kalóriás gyümölcsök
- furcsa lehet, de egy pár bébipapit is szeretek
-bögrés instant leves
-tojásfehérje
-esetleg cukormentes müzlik, kekszek
-tofu
És ezeknek kombinációi
Abszolút "fear food"ok:
-csokoládé, édességek(maga a cukor)
- chips, kekszek
Tehát tulajdonképpen bármilyen junk food
-nagy porciós főtt ételek
-péksütemények
-gyorskaja
-mogyoró, egyéb magvak,zabkása, és bogyók (mert ezeket nagyon szeretem, és nem tudok mértéket tartani, ezért nem merek már enni)
-olaj
-sajt, vaj
- tehát bármi aminek magas a kalória tartalma
Nekem savefoodjaim közé tartozik az uborka, paradicsom, brokkoli, karfiol, natúr joghurt, puffasztott rizs
Fearfoodjaim pedig a sajtok, csokik, cukrok, tészták, fagyasztott dolgok.
#17-es: Ezeket inkább angolul használjuk Magyarországon is. Google fordítóba kb fel perc lett volna beírnod, ha nem tudod mit jelent, de tessék, leforditom neked:
Mik a biztonságos ételeid, és mik a félelem ételeid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!