Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan sikerül elfogadni...

Hogyan sikerül elfogadni magatokat és önfeledten élni az életeteket?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés picit eltér a többitől, de gondoltam ebben a kategóriában találok a legtöbb érintettre és hátha tud valaki valami tanácsot, tippet adni.

Gyerekkoromtól kezdve probléma a súlyom, az alakom és minden, ami ehhez kapcsolódik. Rengetegen bántottak ennek kapcsán (pl. csúfoltak, megdobáltak, kiközösítettek, leköptek, kinevettek és hasonlók), illetve én is utáltam magam, mindig meggyűlt a problémám a ruhavásárlással és az öltözködéssel (pl. nyáron is maximum hosszú nadrágban és pulcsiban voltam hajlandó elhagyni a házat), soha nem mertem jól érezni magam és ezáltal csomó mindenből kimaradtam (pl. soha nem voltam strandon), nem mertem és nem tudtam emberi kapcsolatokat kialakítani (pl. soha nem volt még párkapcsolatom és barátaim sincsenek) és tényleg, a leghétköznapibb dolgok is mindig nehézséget jelentettek vagy frusztráltak (pl. nem mertem mások előtt enni, nem mertem mozogni, nem mertem fotózkodni, nem mertem ruhát vásárolni, nem tartok tükröt, nem mertem emberek közé menni és még sorolhatnám). Volt olyan időszak amikor lefogytam, de akkor sem voltam elégedett magammal és konkrétan rettegtem attól, hogy majd meg újra fogok hízni és akkor oda minden. Ez viszont megtörtént, most pedig kövérebb vagyok mint valaha. Mindig próbáltam tenni ellene, de ez így mindig nagyon nagyon nehéz volt és teljes mértékben sosem sikerült még életmódot váltanom, most pedig ismét ezzel az akadállyal találtam szemben magam. Ha rajtam múlna, akkor most befeküdnék az ágyba, magamra húznám a takarót és soha többet nem jönnék elő... Bármit csinálok, bárhol vagyok, bárkik vesznek körül valaminek a kapcsán tuti előjönnek a régi emlékek és ott motoszkál az agyamban, hogy fúj, egy undorító dagadt disznó vagyok és ez tulajdonképpen mindenben gátol, megnehezíti az életemet nemhogy az életmódváltást. Pszichológushoz jártam többször is, de sajnos érdemleges változást nem sikerült elérnem, max. ideig-óráig picit jobban éreztem magamat és később újra visszajött ez az érzés.

2021. febr. 3. 22:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
29%
En tul vekony voltam suliban azert szivattak.. meg zavart is h gyenge ferfiatlan girnyo vagyok.. Elfogadni??? Ilyen eszembe se jutott.. nekialltam edzeni es magamra eroltetni a dolgokat. Ez tizeneve volt. Azota se hagytam abba. Felpattant 30kg izmot igy mar elvagyok 😁
2021. febr. 4. 20:52
 12/12 anonim ***** válasza:
98%

Leszámoltam az étellel való egészségtelen kapcsolattal. Szerencsére csak túlsúlyos voltam nem extrémen kövér de egészségtelen volt az ételhez való hozzáállásom. Örömforrás, vigasz, kompenzáció stresszes időszakban, diéták, zugevés, falásrohamok. Akár fogyó akár hízó időszakban jártam, az agyam az étel körül forgott.

Nem szabad, el kell engedni az érzelmi kapcsolatot az evéssel, elfoglaltságokat, hobbit, életcélt, vigaszt kell találni. Azóta mióta ez megvan, tartom az egészséges súlyom.

2021. febr. 4. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!