Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez anorexia lenne?

Ez anorexia lenne?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok, 5 hónap alatt 18 kilót fogytam, pedig nem is voltam dagadt. Jó érzéssel tölt el ha éhes vagyok. Napi egyszer és keveset eszek (pl tojásrántotta 5 tojással)

Igazáb}ól fogyni akartam mert már nehezemre esett sokszor a mozgás, fogytam is 75 kiló volt a cél, most meg a 70 kilót súrolom alulról...

2021. jan. 14. 17:24
 1/3 anonim ***** válasza:
78%
igen.
2021. jan. 14. 18:07
 2/3 anonim ***** válasza:
90%

Ez még csak egy igen rossz kapcsolat az étellel. Nem volt valami traumád ezzel kapcsolatban?

Az anorexia az nem azt jelenti, hogy keveset eszel, hanem azt, hogy annyira torzult az önképed, hogy megszállottan próbálod azt megváltoztatni, többnyire úgy, hogy kínzod saját magad. Semmi jó érzés nincs benne és főleg nem azon agyalsz közben, hogy "Hm, vajon anorexiás vagyok?". Az a tény, hogy téged is aggaszt a jelenlegi helyzeted, egy viszonylag jó hír. Innen még könnyebb lesz visszafordulni, mint az anorexiából.

2021. jan. 15. 10:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem írod, hogy hány centi magas vagy, anélkül nincs mihez viszonyítani a súlyt. A 18 kiló fogyás sok ilyen rövid idő alatt. Kérdés, hogy mi a motiváció azon kívül, hogy az éhséget szereted? Anorexiás akkor lennél, ha soványan is dagadtnak látnád magad.
2021. jan. 15. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!