Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mivel tudnám elviselhetőbbé...

Mivel tudnám elviselhetőbbé tenni a mozgást?

Figyelt kérdés

Muszáj lenne sportolnom. Soha nem sportoltam, de a gimi óta egyáltalán nem is szoktam mozogni semmit. Annyi, hogy gyalog jártam ide-oda, de a vírus óta már ez sincsen meg és konkrétan minden nap csak ülök, fekszek a szobában. Ez semmilyen szempontból sem egészséges. Nagyon gyenge is vagyok, kb. semmi izmom nincsen. Valamint undorítóan is nézek ki, fogynom és izmosodnom kellene. Inzulin rezisztenciám is is van, ami miatt szintén fontos lenne.

Viszont eddig akármit próbáltam vagy nem ment (pl. futás, úszás, tenisz, aerobic és ugrálós tornák), vagy pedig szimplán nem szerettem, untam (pl. séta, jóga, lovaglás, biciklizés) vagy a kettő kombinációja. Valami pedig még gondolat szintjén sem jöhet szóba nálam (pl. küzdősportok, illetve a zumba és társai, vagyis az ilyen zenés-táncos dolgok). Az lenne a legjobb, ha találnék végre valamit, ami tetszik és szívesen csinálom, mert akkor az tényleg az életem része lehetne és hosszú távon is csinálhatnám. Viszont eddig nem találtam ilyet és nem tudom mit kezdjek ezzel. Tudom, hogy fontos lenne mozognom, de nem visz rá a lélek, nem szeretem és nem is megy, sőt.

2021. jan. 6. 23:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szórakozással. Vannak játékok pl. mint a táncszőnyeg stb, olyat keress!
2021. jan. 6. 23:07
 2/4 anonim ***** válasza:
57%

Én is IR-es vagyok, fogynom kéne, külön fantasztikus, hogy home office február óta, így 8-9 órát itthon ülök, kevesebbet állok fel, mint mikor az irodában sétálgatunk a kollégákkal ide-oda büfé-étterem-konyha, ki-be levegőzni.

Nyáron voltam 2 edzésen, csoportos női torna lényegében, nagyon szuper volt, erre bezártak a helyek mire legközelebb mentem volna. Karácsony után álltam rá újra, hogy naponta mozogjak, lehetőségek híján hol futok 2 km-t a környéken (15-18 perc alatt van meg, erre simán ráveszem magam), vagy biciklizünk egyet a családdal (szilveszter után is voltunk biciklizni, tök jól esett a hidegben, errefelé télen-nyáron bicikliznek, hóban fagyban esernyővel is akár), meg itthonra be vagyok tárazva eszközökkel. Simán elütök 20-30 percet velük úgy, hogy észre se veszem. Kevés munka után a szabadidőm, gyerekkel is van dolgom suli után, háztartás, főzés stb, örülök ha 15-30 perc megvan naponta. Muszáj magam főzzek, az utóbbi hetekben rámszaladt 2 kg, és már minden bolti/rendelt ételtől felszalad a pulzusom, meg rosszul vagyok, fáradt és nyűgös vagyok tőle. Úgyhogy ráálltam, hogy 100%-ra tartom a diétát, mozgok, és magam főzök meg mindent, muszáj. Érdekes, kevesebbet eszek, energikusabb lettem. A pulzusom is normalizálódott. Már lement az a gyorsan felszaladt 2 kg, remélem sikerül még vagy 20-at leadni. (3 éve tudom az IR-t, 4 éve alatt híztam 20 kg-t).

2021. jan. 7. 08:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Régebben én is úgy kezdtem a mozgást (mivel sosem sportoltam), hogy csoportos órákra (jóga, gerinctorna) fizettem be. Ha már befizettem a havi díjat, el is mentem munka után, a csoportban voltak/lettek ismerősök, ez is motivált.

Később már olyan lett a munkám, hogy ezt abba kellett hagynom. Mivel akkor még nem volt más, vettem 2 videókazettát, két kézisúlyzót, és otthon tornáztam. Elhatároztam, hogy 2-3 naponta legalább az első félórát megcsinálom (plusz nyújtás). Egy idő után annyira belejöttem, hogy simán ment 1 óra is.

Voltak időszakok, amikor kicsit elhanyagoltam az edzést, pedig éreztem, mennyire jót tesz nekem. Ha már éreztem, hogy egyre többször fáj a derekam és be vagyok rozsdásodva, megint nekiálltam. Az utóbbi időben neten kerestem rövidebb edzésvideókat (pl. planking, ami csak pár perc, de nagyon intenzív), és hogy ne punnyadjak megint el, heti 3x20 percig szoktam tornázni - a videók alapján elég sok mozdulat megvan a fejemben, az a célom, hogy rendszeresen átmozgassam mindenemet. Többre se időm, se kedvem nincs mindig, de ez is elég hatásos tud lenni.

Amúgy én is IR-es vagyok, a futást és az ugrálós, aerobic jellegű tornákat utálom, így nem is szoktam csinálni. Úszni szeretek, de túl macerás nekem.

Azt vettem észre, hogy nekem csak elkezdeni nehéz a mozgást. Talán segíthet neked, ha kitűzöl egy időpontot (pl. x napokon x óra), beírod a naptáradba/telefonodba, keresel egy jó videót, és ha törik, ha szakad, elkezded. Ha 10 percig megy, akkor 10 percig, pár alkalom után tovább fogod bírni. Pár hét után már megszokottá válik, és elkezded érezni, látni a jó hatásait is, ez is motivál majd, hogy ne hagyd abba. Addig meg ki kell tartani.

2021. jan. 7. 11:11
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Én nem szeretem a zenét, táncot stb., ezért az ilyesmit emiatt kizártam, mert nagyon távol áll tőlem. Nincsen biciklim, illetve semmi külön sporteszközöm itthon (és nem is tudok vásárolni). Próbáltam több videót is, illetve még be is fizettem élő online edzésekre, de egyiket sem csináltam végig. Mintha élve nyúznának, kb. olyan. Gyűlölöm.

2021. jan. 10. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!