Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van ennyi kövér ember?

Miért van ennyi kövér ember?

Figyelt kérdés
2020. dec. 30. 15:24
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
81%
Muszáj megjegyeznem: tök jó látni hogy egy ilyen rosszindulatú, összeugrasztó, trollkérdés alatt normális emberek verődtek össze és a kérdező szándékával ellentétben intelligens kommunikáció folyik 🙂
2020. dec. 30. 21:30
 22/35 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon sok oka van. De az ilyen emberek is, mint te, mindent kifogásnak tartanak ami szoros összefüggésben áll a túlsúllyal, elhízással.

Csak pár dolog:

- örökölt genetikai hajlam

- hormonális okok ( pl pajzsmirigy problêmák, inzulin rezisztencia, PCOS, leptin rezisztencia, cushing kór, magas kortizolszint)

- stressz

- alváshiány

- lelki problêmák amiket az emberek nem tudnak kezelni-érzelmi evés

- étkezési zavarok

- egyre több, rossz minőségű, feldolgozott, finomított termék, cukor, fehérliszt , adalékanyagok =rossz minősêgű étrend, inkább minőségbeli problémák mintsem mennyiség

-függőség ( igen , az étel is kêpes olyan függőséget okozni mint amit az alkoholisták, drogosok, dohányosok, szerencsejátékfüggők élnek át) és bizony sok embermek vannak függőségei

- és szerintem nagy probléma a tájékozatlanság, hogy nem tanítják pl iskolában az egészséges, minőségi táplálkozást- (nem, a kalóriák számolgatása, drasztikus megvonása nem az) alap lenne pl megtanítani mi az az inzulin, és hogyan befolyásolja a szervezetünket, vagy éppen az, ha rezisztensek vagyunk rá, és problêma ennek elbagatelizálása az egészségügyben is.

Engem pl lazán félrekezeltek. Aminek egyenes következménye volt a teljes lelki összeomlás amiért megint nem fogytam a javaslatok betartása ellenére sem, és hosszútávon a további hízás.

Magam jártam utána annak, hogy betegsêgem miatt valójában hogyan is kell táplálkoznom, ami szöges ellentéte volt annak amit az orvos javasolt. Mit ad isten, így már szépen fejlődöm és úton vagyok a gyógyulás felé, -76 kilóval a hátam mögött. Éhezés, koplalás, kalóriák megvonása nélkül.

Kb ennyi.

2020. dec. 31. 02:10
 23/35 A kérdező kommentje:
Én nem arról beszélek, akik betegek. Valljuk be, ez kevés ember, ők pedig nem tehetnek a súlyukról! Viszont vannak azok, akik iszonyatosan lusták és egész nap csak esznek össze vissza. Az ilyeneket nem értem, miért nem elég akkor enni, ha éhes vagy? Oké, értem van a genetika is. Nekem a családomban nem jellemző a vékonyabb, mindenki testesebb, viszont nem túlsúlyos, én mégis viszonylag vékony vagyok azért, mivel eljárok sportolni és odafigyelek arra, hogy mit egyek. Egy mekis sajtburesz menü árából öt perc alatt el tudsz készíteni egy salátát, vagy akár valami más egészséges ételt. Attól, hogy valami egészséges, nem feltétlen drága. Ráadásul ismerek egy olyan anyukát is, aki havi 200000 Ft keresettel apuka nélkül egészségesen neveli a gyerekeit. Szóval szerintem minden hozzáállás kérdése. Mondjuk azért látszik, hogy a mekinél amikor munkából jövök haza, az úton áll a drivenak a sora :).
2020. dec. 31. 09:47
 24/35 anonim ***** válasza:
88%

Pont ez a lényeg... hogy a lustaság és össze-vissza evés is a hormonzavarbol ered, valójában kevés olyan kövér van, aki nem érintett vmilyen endokrin zavarban.

Csak képzeld el azt, hogy van egy olyan hormon a testünkben, ami az étvágy szabályozásáért felel. Aki folyamatosan stressznek van kitéve, mellette rendszertelenül táplálkozik és elkezd hízni, annak elkezd emelkedni az éhség szabályozásáért felelős hormon szintje is. Ez pedig azt okozza, hogy hiába viszed be az elegendő mennyiségű energiát a szervezetedbe, az agy már nem képes feldolgozni ezt az információt és azt hiszi, hogy még mindig éhes, arra sarkallva, hogy még több energia kerüljön be a szervezetbe, holott már nincs rá szükség! Ez a hétköznapokban úgy jelenik meg, hogy sokszor azt látjuk, hogy a kövér ember folyton éhes és ennie kell. Nem azért kell ennie, mert egy lusta, akaratgyenge gci, hanem mert ezt az infót kapja állandóan az agya! Persze sokkal bonyolultabb valójában, de leegyszerűsítve talán úgy lehet a legjobban leírni... És az a legviccesebb, hogy még az orvosok se képesek tisztességgel kivizsgálni ezeket, sokszor vakon vannak és megrekednek ők is annál, hogy egyen kevesebbet, meg egyen 160 g ch-t. Nem működik mindenkinek, ahogy írta is itt vki korábban.

Ezt a gondolkodást kéne már megfordítani, hogy több a lusta gci és kevesebb az endokrin beteg... valójában fordítva van. És ezzel nem felmenteni kell a kövéreket, mert tényleg visszafordítható minden életmódváltással, viszont ahhoz tudni kell, hogy mi a kiinduló ok. Az pedig nem az, hogy a koverek jellemtelen, gyenge emberek.

2020. dec. 31. 10:07
 25/35 anonim ***** válasza:
53%
Hogy lehetnek ilyen pofátlan büdös szemétládák az emberek hogy lepontoznak olyan embereket akik nem szeretik az ilyen pálcika embereket?? Az a gusztustalan ha már a bordád is kivan kiráz a hideg mikor meglátok egy 9 hónapos 30 kilós asszonyt gusztustalan!!
2020. dec. 31. 13:11
 26/35 anonim ***** válasza:
64%
Bárcsak nekem is az lenne életem legnagyobb probémája hogy más kövér, fogyjál le te fogyjon le anyád fogyjanak le a gyerekeid de azokat az embereket hagyjad már a p*csába akik jól érzik magukat a bőrűkbe ne te akard már megmondani a frankót kiváncsi lennék te hogy nézel ki...közbe meg a bmi 100 felett van mi?
2020. dec. 31. 13:15
 27/35 anonim ***** válasza:
91%

A kövérek legnagyobb része érintett a hormonrendszere, anyagcseréje felborulásában, és a többség nem is tud róla, egyébként ezért is nyilvánították orvosilag is betegségnek az elhízást. Csak sajnos a kezelése gyerekcipőben jár.

Amit te lustaságnak nevezel, az krónikus fáradtság is lehet ami pl pajzsmirigy betegeknél van. Én konkrétan amikor csak tehettem, 10-12 órákat is aludtam mert állandóan fáradt voltam ,8,6-9 es tsh êrtékkel, ami sokszorosa a normálisnak. Most már kicsit jobban vagyok, lement 2,8,-3,6 körül mozog. Nem volt könnyű pl az IR mellett ( ami egy szénhidrát-anyagcsere betegség) olyan étrendet kialakítanom ami fogyáshoz vezet, de végül sikerült. De ez se orvosnak köszönhető. Annak köszönhető, hogy a pokol mélyére süllyedtem testileg, lelkileg egyaránt, a testem jelzett ês féltem hogy meg fogok halni, és ez vezérelt a megoldás keresésében. Nekem szerencsém volt, hogy végül rátalàltam az én utamra. De soha senkinek nem szabadna ide jutni, mikor elvileg civilizált társadalomban élünk, tanult orvosok vesznek körül, de sajnos valahogy mégsem kap igazi egyéni segítséget a legtöbb beteg ember. Így aztán el van könyvelve lusta sokat evő zabagêpnek:(

2020. dec. 31. 16:43
 28/35 A kérdező kommentje:
Ne mondjuk már rá mindenre, hogy betegség. Vannak simán kövér emberek is, akik csak lusták! Ennyi erővel azt is lehetne mondani, minden vékony anorexiás...
2020. dec. 31. 17:02
 29/35 anonim ***** válasza:
85%
Ha nem látsz tovább az orrodnál, nem vagy képes a valóságot befogadni, hogy a súlyfelesleg, csak egy tünete, egy vagy több, nagyobb problémának, ezért csak ítélkezni tudsz, akkor felesleges volt kiírnod a kérdésedet.
2020. dec. 31. 18:05
 30/35 anonim ***** válasza:
87%
De neked miért nem mindegy ki lusta??
2020. dec. 31. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!