Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Párom 32 éves férfi, 38 a BMI...

Párom 32 éves férfi, 38 a BMI indexe, most számoltam. Majdnem sírok. Mivel lehet motiválni valakit?

Figyelt kérdés

Hiába főzök zsírszegényen, egészségesen, átjár az anyjához remek zsírdús kajákat enni.

Reggeli neki a munkában fél kiló kenyér, rengeteg vaj, töménytelen majonéz.

Rajtam is van fölösleg, igaz "csak" 4 kiló, pedig szültem is már.

Egyszerűen azt se tudom már mit mondjak neki, mivel motiváljam.

Zöldséget, gyümölcsöt meg nem enné, csak kenyér, tészta, krumplis dolgok, sütik tömkelege. Én ugyan sütni nem sütök, mert 35 évem alatt nem szerettem meg a sütiket, hát most se igen fogom.

Attól félek, hogy előbb-utóbb baj lesz ekkora túlsúlyból.

Érdekes, hogy csak a hasára hízik, sehova máshova.

2020. dec. 21. 14:14
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
92%

Te pedig megteszel mindent, ahogy látom. Az ő önuralmán múlik csak innentől. De eléggé lusta lehet az írásodból kiindulva.

Elmehetnétek közösen sportolni, mármint kondi most nincs, meg futni az ő súlyával hirtelen nekiállni nem az igazi; de pl sétálhatnátok nagyokat együtt.

Kaja terén az anyjával nem tudsz beszélni, hogy ne tömje tele mindennel a fiacskáját?

Az ő helyében engem szörnyen zavarna a túlsúly. Főleg, hogy neked meg jó alakod van...ennek motiválnia kéne őt, hogy tetszeni akarjon neked...az egészség részéről nem is beszélve.

2020. dec. 21. 15:33
 12/35 anonim ***** válasza:
76%

*#11-es vagyok.

Utalgathatnál is neki, hogy xy, aki vékony milyen jól néz ki.

Meg, hogy milyen jó állt neki is mondjuk valamelyik ruhája, ami most már nem megy fel rá.

Aztán hátha észbekap, hogy végre összeszedje magát, mert ez már inkább az igénytelenség kategória a részéről.

2020. dec. 21. 15:38
 13/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek.

A sétát is próbáltam, na az maga a vicc.

Kocsival megy az anyjához, 300 méter van köztünk.

Szervízbe volt a kocsi, műszakiztatni. Mondja, hogy x dolog anyja házában van. Mondom menjél át. Gyalog??? Hülyének néz, hogy gyalog járok a faluban vásárolni.

Mai nap határozottan zavarta már amiket írtam neki, mert nagyon csendes volt telefonba.

Én csak jót akarok neki, de azt hiszi cseszegetni akarom.

2020. dec. 21. 15:46
 14/35 anonim ***** válasza:
97%
Anyósra nem tudsz hatni? Ha meggyőznéd róla, halálra eteti a fiát, akkor nyert ügyed lenne.
2020. dec. 21. 15:51
 15/35 A kérdező kommentje:

Áhh, rá aztán végképp nem.

Szerinte a kisfia így egészséges, másrészt szerintük én vagyok "tápos", mert csak 4 kiló plusz van rajtam,de attól is megszabadulok.

Tudom,vagy belátja magától párom, vagy nem.

Tudom, hogy este ha hazaér tuti összeveszünk amint szóba hozom.

Lehet ez egy veszett ügy. :(

2020. dec. 21. 15:59
 16/35 anonim ***** válasza:
90%

Kitartást neked!

Tipikus 'néni' akkor az anyukája. 'Egyed csak pici fiam a szalonnát, attól leszel jó karba'.

Akinek egészséges alakja van, meg rá mondja, hogy túl sovány.

Sok ilyet tudok😁 Reménytelen eset.

A párod fejében kell valaminek változni. Kicsit talán féltékenynek kéne lennie🤔

2020. dec. 21. 16:11
 17/35 anonim ***** válasza:
67%
Mik ezek a féltékenyítési tanácsok? Még nagyobb feszültséget akartok generálni??
2020. dec. 21. 16:16
 18/35 anonim ***** válasza:
87%

Az emberekre általában nem lehet hatni. Külső kényszer hatására szinte soha nem fognak megváltozni. El kell érni valahogy, hogy ő akarjon változni. Az evés nagyobb örömöt okoz neki, mint a lefogyás nyújtotta öröm képe. El kell érni, hogy ez megforduljon. Talán lehetne kis lépésekkel kezdeni és elérni azt, hogy ő akarja. Ha azt látja, hogy te kétségbe akarod vonni az ő döntéseit (táplálkozási szokásait), akkor csakazértis ellen fog állni.

Próbáld valahogy támogatni.

Kezdetnek pl újra lehetne gondolni az egészséges táplálkozásról kialakított véleményedet. Nagyon sok fajta egészséges táplálkozás létezik, nem csak a egy. Van olyan, amelyik szerint a kocsonya jó sok bőrrel az egészséges tápláléknak számít. Meg a zsírdús kaják is, pl Ketogén, vagy Regenor étrend. Főzz olyasmiket neki, hogy minél kevesebb kenyeret kelljen egyen. A sütikbe cukor helyett valami édesítőszer.

Próbálj nyitott lenni más módszerekre is és szépen, kis lépésekkel, észrevétlenül is át fog állni a helyes táplálkozásra.

Ha egyből sovány hússal és salátával riogatod, akkor nem csoda, hogy ellenáll.

2020. dec. 21. 16:27
 19/35 anonim ***** válasza:
97%
Én bevallom, ultimátumot adtam anno a férjemnek. Megmondtam, vagy tesz valamit, vagy megyek, mert én nem fogom így élni az életem, hogy mikor kap infarktust. Másnap vett egy kondibérletet ❤️
2020. dec. 21. 17:33
 20/35 anonim ***** válasza:
70%
Remélem egyszer ilyen feleségem lesz, mint te. A férjedre pedig no komment...
2020. dec. 21. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!