Mióta tartod a súlyod, melyik módszerrel fogytál? Hány kilóról hány kilóra? (Magasságod, nemed, korod a fogyáskor? Országod, vidék vagy nagyvárosi lakos vagy-e/voltál a fogyáskor?)
A sikertelen próbálkozásokat is leírhatod.
Súlytörténetet is, mikor, mitől (ha tudod az okát) híztál meg, észrevételeidet, amit csak szeretnél.
Kell most tenned valamit a súlytartásért?
Még április környékén fogytam leg 66 kg-ról 61.6-ra. Eddig ment és meg sem mozdult. 173cm vagyok, nő. Most 64kg vagyok, mert bevallom felidegesített hogy nem megy lentebb a súly. Ez volt szeptember környékén. Egy ideje megint diéta van, de még nem jött el az a húdenagy elhatározás. Tavaszra- nyárra szeretnék 58 kg lenni. Tudom hogy ez sok mindenkinek nem tetszik, de nagyon aránytalanul hízom. Minden CSAK combra megy. Sehova máshova. De az is olyan fura módon, hogy jön szépen formásan a lábam, majd BUMM.
( )( )
ll ll
Valahogy így. Szóval eldöntöttem hogy combrésem lesz. 60 kilónál már kezdett előjönni, de amikor annyi voltam az nem most volt hanem kb. évvel ezelőtt.
4,5 éve váltottam életmódot.
170- ről 3 év alatt 67kiilóra fogytam,majd 1 évre rá 3 hónap alatt még 3 kgt adtam le, így lettem 64 kiló. 175cm vagyok.
Szénhidrátcsökkentés, kalóriacsökkentés, rendszeres sport ( heti 5x2 óra)
Vidéki városban élek a férjemmel és van egy kiskutyánk is😊
Sikertelen próbálkozás rengeteg volt 14 és 32 éves korom között.
Az elhízásnak is sok oka volt.
-gyerekkori rossz minőségű étrend,
-egy gyerekkori trauma miatt érzelmi evés jött elő nálam, ami idővel függőséggé alakult,
-rengeteg sikertelen fogyási próbálkozás, jojóeffektus,
-később kiderült hogy anyagcserebetegségem és egyéb hormonális problémáim is vannak.
Természetesen továbbra is diétázom ( nagyon odafigyelek mit és mennyit eszem) és sportolok, hogy tartani tudjam a súlyom, mert nagyon hízékony vagyok. Ha lazítok, havi 5-6 kg simán feljönne.😔 Sajnos ez van.
28/N vagyok, Budapesten élek/születtem.
Két nagy fogyásom volt és most zajlik éppen a harmadik.
1.: Szakított velem a barátom 18 évesen, én meg nem nagyon tudtam enni 3 hétig, mert annyira szomorú voltam. Összezsűkült a gyomrom, majd ezt felhasználva amikor kicsit jobban lettem rendesen kezdtem fogyózni, ami azért is volt jó, mert mire ténylegesen odafigyeltem, akkor én úgy éreztem, csak két kilót fogytam (mérleg ezt mutatta), de volt az vagy 5-6 is és kellett már egy új nadrág. Egészségesen ettem és futottam. Akkor azt hittem, ki kell zárni minden hízlaló ételt, mintha létezne olyan :D Már egy hónapja toltam a dolgot és sikeresen fogytam is, amikor kiderült, hogy miért is szakított valójában: mert a "nem kell érte aggódni" lánnyal összejött. Egyébként hozzáteszem, exem és a lány is túlsúlyos. Ez bántott, de még jobban motivált. Meg akartam mutatni exemnek, hogy mit veszített (tinilányok... :D), plusz akartam végre egy jó pasit magam mellé, csinos akartam lenni, véget akartam vetni a ba.sztatásoknak. 66ot mértem először de szerintem a szakítás előtt olyan 69-70 lehettem, 58ra lefogytam 4 hónap alatt, 163 cm vagyok. Aztán elegem lett abból, hogy nem ehetek többet fehér kenyeret és gyors kaját, a srácon is már túlléptem, nem sikerült bepasiznom, úgyhogy abbahagytam ezt az életmódot. Kicsit visszaszedtem de így se sokat, 61 lettem és ezt tartottam is 2 évig.
2.: Egy toxikus párkapcsolatban voltam, úgyhogy 72 kilóra híztam, mert a kajálásba menekültem. Amikor vége lett, még nem kezdtem el újra fogyni, amit nem is értettem, mert a korábbi szakítás után ugye nem tudtam enni, ennél meg igen. De rá egy évre erőt vettem magamon, csak most nem ugyanúgy csináltam, mint eddig. Lassan adtam le, kisebb változtatásokkal. 10 hónap alatt 10 kilót. 62 kiló voltam 2 évig.
3.: Megszakítottam a kapcsolatot a legjobb barátommal, megvolt rá az okom, de mégis rossz volt, mert ő eléggé lefoglalt engem, heti többször találkoztunk, így meg hirtelen nem volt semmi programom, akkor volt a covid is, és magányomban elkezdtem enni. igazából szépen lassan azon kaptam magam, hogy 83 kg vagyok. Amikor éppen jobb lelkiállapotban voltam, akkor elkezdtem fogyni apróbb változtatásokkal. Tavaly októberben kezdtem, 74 lettem augusztusban. Most pedig 70, mert jobban rákapcsoltam. Időszakos böjtölök. Pár napja pedig edzeni is elkezdtem videókra. Arra annyira nem figyelek mit eszem csak a kalóriákra. Eddig bevált :)
* Én gyerekként súlyos asztmás voltam, nem mozogtam, nem szerettük egymást a kölykökkel, egy rossz gyógyszer bélpuffadást is okozott, 96 kilós golyócska voltam. 14 évesen abbahagytam a gyógyszert. Az elbaltázott gyógyszer Zyrtec vagy Zanitec volt, de előbbi még létezik. Tinikoromban megnyúltam és 6 év alatt lerepült 20 kiló, de puffadt hasam ugyanúgy megmaradt.
* 2009-től sokáig munkanélküli voltam, chips-film-anime kombó 10 kilós visszahízást okozott nagyon lassan 86 kilóra. Ezen és a puffadt hasamon sem segített, hogy 14-ben elkezdtem rendszeresen túrázni. Egy időben úsztam is, de semmi. Mivel kevés húst fogyasztok, ezért edzeni nem tudok. Mivel a hasam ugyanúgy maradt, nagyon sokáig észre sem vettem a visszahízásomat. Ekkor nem méregettem magamat, munkakeresésre koncentráltam.
* Csak 21. januárban adódott, hogy elkezdtem magamra főzni-sütni és új étrendet állítottam fel. Több rost, több zöldség, barna liszt, rozskenyér, sütés kókuszzsírral. De semmit nem vontam el magamtól erőszakosan, csak alapvetően nem voltam annyira éhes és egyre kevesebbet nasiztam. Főtt ételként ugyanúgy ettem például sültkrumplit, rántott sajtot, sajtos tésztát. De például tészta mellé volt gyümölcs vagy másik étel volt növényi alapú. Nyárig kellett várni, amikor hirtelenül szemlátomásra történt valami. 2 hónap alatt - a visszaszedett 10 kiló után - 16 kiló esett le, belapult a puffadt hasam, és minden porcikám vékonyabb lett. 74-70 kiló között jojóztam, de többnyire inkább 72 volt a mérvadó és múlt héten pedig már 69-et mértem! Úgyhogy végre rettenetesen jól érzem magamat a bőrömben. :3 Bár szálkásítanom kéne erre, de sajnos említett okból nem tudok.
34/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!