Testzsír % mérés, de hogyan? (info lent)
Figyelt kérdés
Az itt látható képek alapján szeretném megmérni a testzsír %-oma, de sajnos nem értem, hogy mit is kell mérni.. Össze kell csípni a bőrt? Vagy hogyan?
2010. aug. 11. 12:22
1/9 anonim válasza:
Görgess lejjebb, és a képek alatt van a kalkulátor :)
2/9 anonim válasza:
Én sem értem hogy most mit is és hogyan kéne lemérnem.. segítene valaki??
előttem lévőnek: szerintem nem kalkulátor kellett a kérdezőnek, hanem hogy hogyan is kell mérni a képen látható vonalak alapján, szerintem.(Mivel én sem jöttem rá.)
4/9 anonim válasza:
És hogyan kell lemérni az összecsípett bőrt?
6/9 anonim válasza:
Kalipernek (fémből készült, kalibrált csipesz) hívják ezt az eszközt, a mérési módszert bőrredőmérésnek. Lényege, hogy a bőr alatti (szubkután) szírszövet elemelhető az izomról, mennyiségéből megfelelő pontossággal lehet következtetni az össz-zsírtömegre. Van 4 pontos,6 és 8 pontos változata is, a mérőhelyek számától függően. A redők méretének összegzése utána egy táblázat (külön a két nemé) segítségével olvasható le a testzsír% értéke. Én végeztem ilyen mérést, de sok gyakorlásra van szükség, hogy pontos értéket kapj. Esetleg meg lehet próbálni a BIA elven működő InBody720at, InBody3-at. Talán a Sporkórházban végeznek még ilyen mérést. Inkább csak a változások (FBM, LBM, FP%) követhetők jól ezekkel a módszerekkel. Legpontosabb mérési módszer a hidrodenzitometria (körülményes, laboratóriumi körülmények között csak). Használatos és pontos még a DEXA, MRI, CT.
7/9 anonim válasza:
Hitelesen csak vérvétellel lehet megállapítani.
8/9 anonim válasza:
Ez a testzsírkalkulátor szar... Nem veszi figyelembe a testmagasságot, és nekem kitolt 40%-os testzsírt, hát akkor eléggé érdekesen néznék ki...
9/9 A kérdező kommentje:
Az tényleg elég gáz, hogy nem számolja bele a magasságot.. :S
Köszönöm mindenkinek a válaszát! :)
2010. aug. 11. 20:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!