Hogy lehet kiölni magamból a vágyat a rossz kaják iránt?
Szóval mindig is életmódot akartam váltani, most talaltam is egy olyan szakembert aki tudott ebben segíteni. A sportteljesítményemet akarom maximalizálni. Eddig is voltak gyatra próbálkozásaim, de most ez az igazi. Eszem a kacsacombot fehérrizzsel, banánt, zsírt zsírral, minden megvan amire a szervezetemnek szüksége van, k^#,#@a jókat sütök-főzök, 2500-3000 kcalt eszem, és szépen olvadnak le rólam a kilók.
Hogy akkor mi a bajom? Hiányzik a régi életem. Hiányzik hogy rengeteg csokit ettem, hogy a mamám grízes tésztaját házilekvárral tányérszámra ettem, hogy magában befaltam a fél kilós sajtot, hogy elmentünk egy kávézóba/strandra és ott kiélveztem a kínálatot, hogy sütöttem magamnak isteni finom pudingot, hogy a kóla édeskésen irritáló szénsava átjárja a szám, és még folytathatnám, szerintem értitek...
De ezeknek a kísértéseknek gond nélkül ellenállok, hiszen egy sokkal fontosabb célért küzdök.
Viszont én nem megküzdeni akarok minden nap, nem csak ellenállni... azt akarom hogy ne akarjam ezeket. Azt akarom, hogy ne vágyjak ennyire a csokira, hogy ne sírjam el magam a Lindt csokimaci reklámon.
Sokan vannak akiknek életmódváltás után nem hiányzik a régi életük. Ti hogy csináljátok?
Lehet hogy majd egyszer bennem is átkattan a dolog, és csak arra fogok vágyni ami jó nekem?
Kell idő, mire a függőséged elmúlik, az elvonási tünetek. Mert jelenleg cukorfüggő vagy.
Normális, hogy néha ennél ilyet, én is eszem édességet/csokit havonta, de nem normális minden nap hiányukat érezni. Az normális, hogy minden nap ennél valami édeset, kifejezetten az erősencukrozott ételek/italok vágya a nem egészséges. Gyümölcsök nagyon finomak, nekem kielégítik az édesség iránti vágyamat. És havonta piszok jól esik az a nagy szelet torta, vagy tábla csoki, bűntudat nélkül!
Én bebeszelem magamnak, hogy milyen undorító.
Mindent bebeszelek magamnak.
Nem bírok többet enni,
Hogy néz ki a lekvár stbstb.
Szia. Ên 21 hónapos életmódváltásnál járok, -70 kilóval a hátam mögött. Szeretem a mostani életem, de nem csapom be magam, igenis hiányzik a régi is. Viszont megértettem, hogy baromi rossz úton jártam, aminek a vége a függőségem miatti folyamatos hízás után egy ponton túl már a halál lett volna. Mit akartam én? Élni, de nagyon!
Ezt az utat választottam, mert ezt kellett választanom. Emiatt aztán nagyobb részben fel kellett adnom a régi életem, de nem csak nem bánom, egyenesen örülök, hogy már kêpes vagyok irányítani, és jobb az egêszsêgem. Valamit valamiért.😊
Nekem nem hiányoznak azok az ételek, amik tönkretették a fogaimat és beteggé tettek. Régen én is napi szinten ettem tejcsokit, péksütiket, cukros joghurtokat, kekszeket, mindig volt itthon kóla, egyéb üdítők. Amióta étrendet váltottam, olyan szinten nem hiányoznak, hogy simán elmegyek mellettük a boltban, és meg sem fordul a fejemben, hogy vegyek magamnak ilyeneket. 5 évvel ezelőtt történt meg nálam az "átkattanás". Egy évig semmilyen cukros ételt nem ettem. Ezalatt sokat javult az egészségem és le is fogytam, eldöntöttem, hogy nem akarok visszamenni oda, ahonnan jöttem.
Az első év után kicsit lazítottam a szabályaimon. Ha vendégség, szülinap van (ez max. havi 1-2 alkalom), akkor szoktam enni pár sütit, egy szeletet a tortából, néha iszom egy pohár üdítőt is. De már nem érzem úgy, hogy ezek annyira finomak, hogy ne lehetne nélkülük élni a mindennapokban. Akkor, ott jól esnek, a házigazda is örül, hogy nem utasítottam vissza a kínálást, ennyi.
Tejcsoki helyett találtam egy nagyon jó étcsokit, amiből megeszek napi 1 kockát, ha épp nem felejtem el. Egész napos strandolásra viszek magammal ennivalót, mert tudom, hogy nem mindig találok nekem megfelelő ételt. Volt, hogy ettem egy kicsit a családtagjaim lángosából, de már nem igazán ízlik, kicsit olyan, mintha sós, olajos szivacsot ennék. A kenyérrel és a tésztákkal is úgy vagyok, hogy számomra igazából csak a rájuk tett dolgok finomak, azokat pedig magukban vagy más ételekkel, pl. zöldségekkel is szívesen megeszem. A lekvárok és befőttek émelyítően édes ízénél jobban ízlenek a friss gyümölcsök. Sajtból fél kilót az életben nem bírtam volna megenni egyszerre, magában nem is szeretem, más ételekhez nekem elég max. 30 g.
Olyan nem igazán fordul elő, hogy valamilyen konkrét ételre vágynék mindennél jobban. Eszek, ha éhes vagyok, változatos az étrendem, próbálok minden fontos tápanyagot a megfelelő mennyiségben bevinni, de nem az evés körül forog az életem. Ha jó az étrended és hosszabb ideig tartod, szerintem egy idő után te is így leszel majd vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!