Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy a barátom...

Hogy lehet, hogy a barátom kétszer annyit eszik mint én, és mégsem hizik?

Figyelt kérdés
Egész életemben oda kellett figyelnem az étrendemre, mert sajnos könnyen hizok. Az utóbbi 9hónapban különös gonddal figyeltem és jegyzeteltem, ugyanis februárban együtt szoktunk le a dohányzásról. Azóta neki változatlan a súlya, én pedig 8,4 kilót hiztam, úgy, hogy közben végig tudatosan próbáltam kevesebbet enni. Kéthetente mérlegelünk és neki csak +/- 9 dekát ingott a súlya két mérés között. Ezzel szemben az én "grafikonom" tele van hullámhegyekkel és völgyekkel. Ő mindenevő, nem válogat, a szalonnától kezdve a krémesig mindent megeszik. Ő 172cm/66kg, én pedig 166/70. Átlagosan 1800kalóriát fogyasztok naponta, ő pedig 3000körül. Próbáltam azt is, hogy pont ugyanazt egyem amit ő, csak kevesebbet (pl. evett egy tábla csoki 70%át, én pedig csak 30at), de igy két hét alatt 1.7kilót hiztam. Mindketten ülő munkát végzünk, egyikünk sem különösebben aktiv.

2020. nov. 17. 19:51
 1/7 anonim ***** válasza:
99%
Gyorsabb az anyagcseréje.
2020. nov. 17. 20:02
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Igen, ez az anyagcsere lottó is lehet, viszont rossz dolgokat hasonlítasz össze. Inkább azt hasonlítsd össze, hogy hány olyan dolgot csináltok, amik lassítja a metabolizmust.

Melyikőtök alszik többet?

Melyikőtök fekszik le korábban?

Melyikőtök iszik több alkoholt?

Melyikőtök használ több sót?

Melyikőtök iszik több kávét?

Mennyi vizet isztok egy nap?

Melyikőtök munkája stresszesebb?

Ha ezekre figyeltek(elsz), akkor lehet, hogy kevésbé ingadozna a gráfod. Szóval igen, a genetika kegyetlen tud lenni, de tudsz minimálisan Istent játszani :D

2020. nov. 17. 21:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsés, gyors az anyagcseréje. Ennyi a titok. Vannak ilyen emberek, akik semmit nem tesznek érte, nem sportolnak, nem esznek tudatosan ( egészségesebben), mégsem híznak.
2020. nov. 18. 02:04
 4/7 anonim ***** válasza:
68%

Több izom több energiát fogyaszt, és neki nagyobb az izomtömege, mert pasi, és még magasabb is nálad.

Lehet, hogy a pajzsmirigye jobban működik. Nőknél kb. 3x gyakoribb az alulműködés.

Lehet, hogy neked az ő étrendje nem megfelelő, más makrókra van szükséged.

Ha szedsz fogamzásgátlót, az is okozhat hízékonyságot.

2020. nov. 18. 08:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Hardgainer lehet
2020. nov. 18. 13:04
 6/7 anonim ***** válasza:
62%
Ha te lány vagy,ő meg fiú,akkor teljesen normális.Férfiaknak simán kellhet napi 2500-3000 kcal,nők meg sok esetben napi 2000 kcal-tól is híznak.Elsősorban azért,mert a férfiaknak nagyobb az izomtömegük,ami több kcalt éget.
2020. nov. 18. 13:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben vagyok Én már elfogadtam harmad annyit (szo szeirnt ) eszem mint a párom és ezzel éppen tartom a súlyom (5-6kg plusz) ...ő meg szinte fogy pedig annyit eszik.

Mindketten ülő munkát végzünk.

Frankó a genetikája,ha én annyit ennék mint ő akkor már gurulva mennék. 🤣

2020. nov. 19. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!